Щодня серед господинь не припиняють вщухати суперечки на тему, яким повинен бути класичний салат олів'є. Одні кажуть, що рецепт повинен мати у вмісті курку. У опонентів переважає свинина. Але є і такі, що ніколи не замінять в страві варену ковбасу. Скільки б не придумували нових рецептів цього салату, але класичний олів'є з ковбасою ніколи не забудеться.
Для початку підготуємо всі необхідні овочі до майбутнього салату. Велику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте в окріп картоплю (можна навіть в шкірці) і відварюйте до повної готовності, близько 25 хвилин. Охолодіть овоч, а потім звільніть від шкірки і залиште на час до подальшого використання.
Потім поставте невеликий сотейник з водою на плиту і скип'ятіть. Надішліть в окріп курячі яйця і відварюйте приблизно 10 хвилин, потім витягніть шумівкою і помістіть в холодну воду. Після, акуратно очистіть остиглі яйця від шкаралупи.
Далі, за допомогою кухонної товкушки, розімніть в неглибокій мисці остиглу картопля в густе пюре. Додайте до нього заздалегідь нарізані невеликими кубиками курячі яйця.
Тепер викладіть на обробну дошку хрусткі консервовані огірки і наріжте їх гострим ножем невеликими квадратами. Нарізаний огірок так само відправте в миску до решти інгредієнтів.
Далі виберіть найулюбленішу вами варену ковбасу (бажано, щоб без шматочків сала), покладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками. Її теж відправте в миску до овочів.
Додайте так само в ємність з нарізаними продуктами консервований горошок. Якщо захочете використовувати заморожений горох, то попередньо приваріть його трохи.
Потім приправте вміст миски часниковим порошком або видавіть свіжі зубчики через чеснокодавку, приперчіть чорним меленим перцем і посоліть.
Тепер додайте майонез (краще, коли високої жирності) і ретельно все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Ви отримали класичний олів'є з ковбасою. Салат можна подати, виклавши певним тортом на блюдо, приправивши майонезом і прикрасивши зеленим горошком. Додайте до салату нарізані овочі і зелень і швидше пробувати.
Випадкові рецепти