Укр
Рус
Маннік Випічка Російська кухня

Класичний манник на молоці

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

1504 - переглядів
95 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Класичний манник на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Манник - це випічка з карнавального періоду, типовий для неаполітанської традиції. Ця страва дуже давнього походження, приготована з манної крупи, суміші молока і масла і збагачена яйцями, цукром і рікотою. Простий класичний манник на молоці з унікальною текстурою і смаком, яким можна насолоджуватися з друзями або в сімейному колі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний манник на молоці" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи21.5 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб правильно приготувати класичний манник почніть з підготовки манної крупи. У глибоку каструлю залийте молоко, додайте теплу воду, трохи солі, покладіть в ємність вершкове масло і відправте на плиту.

Крок - 1
02

Нарешті додайте в каструлю апельсинову цедру, потім розігрійте суміш, помішуючи все кухонним вінчиком, щоб масло повністю розтануло.

Крок - 2
03

Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім видаліть з неї апельсинову цедру і повільно засипте в киплячу рідину манну крупу, постійно помішуючи вінчиком.

Крок - 3
04

Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть вміст, постійно мішаючи, ще близько 4-7 хвилин, час, необхідний для загущення суміші. Перекладіть густу манну суміш у форму для випічки або глибоку миску, щоб дати їй охолонути.

Крок - 4
05

У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте насіння ванілі і засипте цукор, потім збийте все ретельно міксером, поки не отримаєте чисту і однорідну піну.

Крок - 5
06

Тепер порційно додайте в миску рікотту, повільно помішуючи, і, нарешті, манну крупу, поступово продовжуючи збивати вміст міксером. Закінчите однорідною сумішшю, добре змішаною і без грудок.

Крок - 6
07

Далі змастіть рясно вершковим маслом деко або форму для випічки діаметром близько 24 см. Потім налийте в неї підготовлену раніше суміш і вирівняйте її по всьому периметру за допомогою кухонної лопатки.

Крок - 7
08

Надішліть форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 60 хвилин (якщо поверхня випічки добре підрум'яниться, через 40-50 хвилин накрийте її листом пергаментного паперу і продовжуйте готувати).

Крок - 8
09

Класичний манник на молоці готовий, перед тим, як нарізати його і подавати до столу, дайте випічці охолонути у формі, потім охолодіть її і посипте поверхню цукровою пудрою до смаку. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вино з кульбаб - покроковий рецепт, фото 1 Вино з кульбаб 20 1 2 з 5 - детальніше -
Домашнє згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє згущене молоко 60 1 3 з 5 - детальніше -
Дитячий суп з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Дитячий суп з гарбуза 35 2 2 з 5 - детальніше -