Манник - це випічка з карнавального періоду, типовий для неаполітанської традиції. Ця страва дуже давнього походження, приготована з манної крупи, суміші молока і масла і збагачена яйцями, цукром і рікотою. Простий класичний манник на молоці з унікальною текстурою і смаком, яким можна насолоджуватися з друзями або в сімейному колі.
Щоб правильно приготувати класичний манник почніть з підготовки манної крупи. У глибоку каструлю залийте молоко, додайте теплу воду, трохи солі, покладіть в ємність вершкове масло і відправте на плиту.
Нарешті додайте в каструлю апельсинову цедру, потім розігрійте суміш, помішуючи все кухонним вінчиком, щоб масло повністю розтануло.
Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім видаліть з неї апельсинову цедру і повільно засипте в киплячу рідину манну крупу, постійно помішуючи вінчиком.
Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть вміст, постійно мішаючи, ще близько 4-7 хвилин, час, необхідний для загущення суміші. Перекладіть густу манну суміш у форму для випічки або глибоку миску, щоб дати їй охолонути.
У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте насіння ванілі і засипте цукор, потім збийте все ретельно міксером, поки не отримаєте чисту і однорідну піну.
Тепер порційно додайте в миску рікотту, повільно помішуючи, і, нарешті, манну крупу, поступово продовжуючи збивати вміст міксером. Закінчите однорідною сумішшю, добре змішаною і без грудок.
Далі змастіть рясно вершковим маслом деко або форму для випічки діаметром близько 24 см. Потім налийте в неї підготовлену раніше суміш і вирівняйте її по всьому периметру за допомогою кухонної лопатки.
Надішліть форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 60 хвилин (якщо поверхня випічки добре підрум'яниться, через 40-50 хвилин накрийте її листом пергаментного паперу і продовжуйте готувати).
Класичний манник на молоці готовий, перед тим, як нарізати його і подавати до столу, дайте випічці охолонути у формі, потім охолодіть її і посипте поверхню цукровою пудрою до смаку. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти