Укр
Рус
Клярі Соуси Румунська кухня

Класичний кляр для риби

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1085 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Класичний кляр для риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Багато людей люблять смажену рибу і, щоб зберегти її соковитість, пропонуємо рецепт класичного кляру для риби, який зробить вашу страву набагато смачніше, із золотистою скоринкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний кляр для риби" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири1.2 гр.
  • Вуглеводи36.6 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Просійте пшеничну муку, щоб позбутися від небажаних включень і наситіть її киснем. Висипте просіяне борошно в глибоку миску.

Крок - 1
02

До борошна додайте молоко і воду кімнатної температури. У деяких випадках для приготування кляру використовують або молоко, або ж воду, в нашому рецепті ми з'єднали все разом.

Крок - 2
03

Перемішайте вінчиком, поки маса не стане однорідною і без грудочок. Адже хороший кляр повинен бути без вкраплень борошна, які потім лопаються і надають страві не привабливого вигляду.

Крок - 3
04

Потім висипте розпушувач і знову перемішайте всю суміш. При перемішуванні з розпушувачем тісто почне пузиритися, а це значить, що він почав діяти і при обсмажуванні кляр буде повітряним і хрустким.

Крок - 4
05

Наостанок приправте кляр сіллю і чорним меленим перцем, хоча ви можете додати будь-які спеції на свій смак, ними можуть бути: кріп, базилік, куркума, фенхель, мелений мускатний горіх. Перемішайте кляр. Дайте йому відпочити 10 хвилин.

Крок - 5
06

Рибу для обсмажування в клярі вибирайте з нежирних сортів і з малою кількістю кісточок. Найчастіше готують, особливо філейні частини минтая, хека, тріски, палтуса, судака, пангасіуса, форелі. Наріжте рибу зручними для вас шматочками.

Крок - 6
07

Щоб перевірити щільність клярі, візьміть столову ложку, обмокніте її в кляр - якщо вона не просвічується, а маса стікає рівномірно, значить кляр вийшов. Візьміть шматочок риби кухонними щипцями, занурте його повністю в приготований кляр. Підніміть, дайте трохи стекти зайвому кляру.

Крок - 7
08

Рибу в клярі опустіть у фритюр або в сковорідку з великою кількістю добре розігрітого рослинного масла. Готуйте, поки кляр не придбає золотавий колір.

Крок - 8
09

Готову рибу в клярі викладіть на паперовий рушник, щоб стекло зайве масло. А вже потім подавайте до столу. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Солянка з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з квашеної капусти 50 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в духовці у фользі 85 4 3 з 5 - детальніше -
Смачна квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Смачна квашена капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -