Багато людей люблять смажену рибу і, щоб зберегти її соковитість, пропонуємо рецепт класичного кляру для риби, який зробить вашу страву набагато смачніше, із золотистою скоринкою.
Просійте пшеничну муку, щоб позбутися від небажаних включень і наситіть її киснем. Висипте просіяне борошно в глибоку миску.
До борошна додайте молоко і воду кімнатної температури. У деяких випадках для приготування кляру використовують або молоко, або ж воду, в нашому рецепті ми з'єднали все разом.
Перемішайте вінчиком, поки маса не стане однорідною і без грудочок. Адже хороший кляр повинен бути без вкраплень борошна, які потім лопаються і надають страві не привабливого вигляду.
Потім висипте розпушувач і знову перемішайте всю суміш. При перемішуванні з розпушувачем тісто почне пузиритися, а це значить, що він почав діяти і при обсмажуванні кляр буде повітряним і хрустким.
Наостанок приправте кляр сіллю і чорним меленим перцем, хоча ви можете додати будь-які спеції на свій смак, ними можуть бути: кріп, базилік, куркума, фенхель, мелений мускатний горіх. Перемішайте кляр. Дайте йому відпочити 10 хвилин.
Рибу для обсмажування в клярі вибирайте з нежирних сортів і з малою кількістю кісточок. Найчастіше готують, особливо філейні частини минтая, хека, тріски, палтуса, судака, пангасіуса, форелі. Наріжте рибу зручними для вас шматочками.
Щоб перевірити щільність клярі, візьміть столову ложку, обмокніте її в кляр - якщо вона не просвічується, а маса стікає рівномірно, значить кляр вийшов. Візьміть шматочок риби кухонними щипцями, занурте його повністю в приготований кляр. Підніміть, дайте трохи стекти зайвому кляру.
Рибу в клярі опустіть у фритюр або в сковорідку з великою кількістю добре розігрітого рослинного масла. Готуйте, поки кляр не придбає золотавий колір.
Готову рибу в клярі викладіть на паперовий рушник, щоб стекло зайве масло. А вже потім подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти