Укр
Рус
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Kласичний хаш

( 4.7000 4 510 10 оцінок)
1841 - переглядів
100 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Kласичний хаш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційно хаш готується з яловичини, а саме з таких частин як ноги, хвости, а також використовують рубець. Набір продуктів для хаша мінімальний і дуже бюджетний. Цей суп дуже ситний, поживний і калорійний, його рекомендують вживати для зміцнення кісток. Давайте ж разом спробуємо приготувати класичний варіант хаш у себе на кухні. Класичний хаш - це страва, що вимагає багато часу для приготування. Найважливішим моментом є правильне приготування яловичини.

Інгредієнти

  • Яловичі ноги 1.5 кг.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичі ноги можна придбати на будь-якому ринку, де продавці можуть вже як слід підготувати для вас ноги: осмалили, пошкребти, а при бажанні навіть розрубати на потрібні для вас порції. Але в будь-якому випадку, яловичі ноги потрібно дуже добре промити і навіть замочити на кілька годин у звичайній воді.

Крок - 1
02

Потім складаємо частини в каструлю або казан, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, трохи зменшуємо вогонь і обов'язково знімаємо піну, яка утворилася.

Крок - 2
03

Важливий момент в класичному варіанті хаша - не солити суп під час приготування. Отже, варимо яловичину близько двох годин, а потім знімаємо з вогню і зливаємо перший бульйон.

Крок - 3
04

Також рекомендується дати кісткам трохи охолонути, а потім промити їх під проточною водою. Це робиться для того, щоб суп вийшов якомога прозоріше і красивіше.

Крок - 4
05

Після цього знову складаємо шматки яловичини в каструлю і заливаємо водою (приблизно 6 л) і ставимо на вогонь. Процедура знову повторюється: після закипання зменшуємо вогонь і знімаємо піну. До речі, це потрібно робити постійно, спочатку знімаємо піну, потім шар жиру, що утворюється під час варіння.

Крок - 5
06

Готувати хаш потрібно як мінімум годин 5, поки м'ясо не почне легко відділятися від кісточки. Можна зробити це і витягнути кістки з супу, залишивши тільки м'ясо, а можна залишити кістки в супі і подавати їх цілком. Тут вже за вашим бажанням.  

Крок - 6
07

По закінченню часу, довівши хаш до готовності, знімаємо його з вогню. Миємо зелену цибулю і нарізаємо її. Також змішуємо сіль з чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Розливаємо хаш по тарілках і порційно додаємо нарізану цибулю і спеції в кожну тарілку. Деякі люблять вживати хаш з вареним рисом, але додають його в тарілку теж під час прийому.

Крок - 8
09

Традиційний хаш, наваристий і дуже смачний, також прекрасний з лавашем. Можна вживати його з самими різними добавками, але головним залишається неймовірні цілющі, поживні властивості і відмінний яскравий смак.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Армянский хаш - покроковий рецепт, фото 1 Армянский хаш 85 6 3 з 5 - детальніше -
Хаш из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Хаш из говядины 0 4 3 з 5 - детальніше -
Хаш из баранины - покроковий рецепт, фото 1 Хаш из баранины 720 6 4 з 5 - детальніше -
Грузинский хаш - покроковий рецепт, фото 1 Грузинский хаш 360 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Курица в соевом соусе с медом - покроковий рецепт, фото 1 Курица в соевом соусе с медом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Брускетта в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта в духовке 35 4 3 з 5 - детальніше -
Кляр - покроковий рецепт, фото 1 Кляр 15 1 1 з 5 - детальніше -