Традиційно хаш готується з яловичини, а саме з таких частин як ноги, хвости, а також використовують рубець. Набір продуктів для хаша мінімальний і дуже бюджетний. Цей суп дуже ситний, поживний і калорійний, його рекомендують вживати для зміцнення кісток. Давайте ж разом спробуємо приготувати класичний варіант хаш у себе на кухні. Класичний хаш - це страва, що вимагає багато часу для приготування. Найважливішим моментом є правильне приготування яловичини.
Яловичі ноги можна придбати на будь-якому ринку, де продавці можуть вже як слід підготувати для вас ноги: осмалили, пошкребти, а при бажанні навіть розрубати на потрібні для вас порції. Але в будь-якому випадку, яловичі ноги потрібно дуже добре промити і навіть замочити на кілька годин у звичайній воді.
Потім складаємо частини в каструлю або казан, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, трохи зменшуємо вогонь і обов'язково знімаємо піну, яка утворилася.
Важливий момент в класичному варіанті хаша - не солити суп під час приготування. Отже, варимо яловичину близько двох годин, а потім знімаємо з вогню і зливаємо перший бульйон.
Також рекомендується дати кісткам трохи охолонути, а потім промити їх під проточною водою. Це робиться для того, щоб суп вийшов якомога прозоріше і красивіше.
Після цього знову складаємо шматки яловичини в каструлю і заливаємо водою (приблизно 6 л) і ставимо на вогонь. Процедура знову повторюється: після закипання зменшуємо вогонь і знімаємо піну. До речі, це потрібно робити постійно, спочатку знімаємо піну, потім шар жиру, що утворюється під час варіння.
Готувати хаш потрібно як мінімум годин 5, поки м'ясо не почне легко відділятися від кісточки. Можна зробити це і витягнути кістки з супу, залишивши тільки м'ясо, а можна залишити кістки в супі і подавати їх цілком. Тут вже за вашим бажанням.
По закінченню часу, довівши хаш до готовності, знімаємо його з вогню. Миємо зелену цибулю і нарізаємо її. Також змішуємо сіль з чорним меленим перцем.
Розливаємо хаш по тарілках і порційно додаємо нарізану цибулю і спеції в кожну тарілку. Деякі люблять вживати хаш з вареним рисом, але додають його в тарілку теж під час прийому.
Традиційний хаш, наваристий і дуже смачний, також прекрасний з лавашем. Можна вживати його з самими різними добавками, але головним залишається неймовірні цілющі, поживні властивості і відмінний яскравий смак.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти