Укр
Рус
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Kласичний хаш

( 4.7000 4 510 10 оцінок)

2165 - переглядів
100 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Kласичний хаш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційно хаш готується з яловичини, а саме з таких частин як ноги, хвости, а також використовують рубець. Набір продуктів для хаша мінімальний і дуже бюджетний. Цей суп дуже ситний, поживний і калорійний, його рекомендують вживати для зміцнення кісток. Давайте ж разом спробуємо приготувати класичний варіант хаш у себе на кухні. Класичний хаш - це страва, що вимагає багато часу для приготування. Найважливішим моментом є правильне приготування яловичини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Kласичний хаш" (на 100 грам)

  • Білки24.4 гр.
  • Жири5.8 гр.
  • Вуглеводи0.1 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичі ноги можна придбати на будь-якому ринку, де продавці можуть вже як слід підготувати для вас ноги: осмалили, пошкребти, а при бажанні навіть розрубати на потрібні для вас порції. Але в будь-якому випадку, яловичі ноги потрібно дуже добре промити і навіть замочити на кілька годин у звичайній воді.

Крок - 1
02

Потім складаємо частини в каструлю або казан, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, трохи зменшуємо вогонь і обов'язково знімаємо піну, яка утворилася.

Крок - 2
03

Важливий момент в класичному варіанті хаша - не солити суп під час приготування. Отже, варимо яловичину близько двох годин, а потім знімаємо з вогню і зливаємо перший бульйон.

Крок - 3
04

Також рекомендується дати кісткам трохи охолонути, а потім промити їх під проточною водою. Це робиться для того, щоб суп вийшов якомога прозоріше і красивіше.

Крок - 4
05

Після цього знову складаємо шматки яловичини в каструлю і заливаємо водою (приблизно 6 л) і ставимо на вогонь. Процедура знову повторюється: після закипання зменшуємо вогонь і знімаємо піну. До речі, це потрібно робити постійно, спочатку знімаємо піну, потім шар жиру, що утворюється під час варіння.

Крок - 5
06

Готувати хаш потрібно як мінімум годин 5, поки м'ясо не почне легко відділятися від кісточки. Можна зробити це і витягнути кістки з супу, залишивши тільки м'ясо, а можна залишити кістки в супі і подавати їх цілком. Тут вже за вашим бажанням.  

Крок - 6
07

По закінченню часу, довівши хаш до готовності, знімаємо його з вогню. Миємо зелену цибулю і нарізаємо її. Також змішуємо сіль з чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Розливаємо хаш по тарілках і порційно додаємо нарізану цибулю і спеції в кожну тарілку. Деякі люблять вживати хаш з вареним рисом, але додають його в тарілку теж під час прийому.

Крок - 8
09

Традиційний хаш, наваристий і дуже смачний, також прекрасний з лавашем. Можна вживати його з самими різними добавками, але головним залишається неймовірні цілющі, поживні властивості і відмінний яскравий смак.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з яблуками 30 5 2 з 5 - детальніше -
Різотто з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з пармезаном 40 4 3 з 5 - детальніше -