Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Класичний гаспачо

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1049 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Класичний гаспачо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Класичний гаспачо - холодний томатний суп зі свіжих овочів. Його батьківщина Іспанія, де існує безліч рецептів приготування гаспачо. Але традиційний обов'язково включає помідори, огірки, болгарський перець, цибулю, часник, оливкову олію і оцет. Пропонуємо зробити домашній гаспачо за класичним рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний гаспачо" (на 100 грам)

  • Білки1.4 гр.
  • Жири19.6 гр.
  • Вуглеводи7.5 гр.
  • Калорії213 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Закип'ятіть в каструлі воду. Помідори вимийте і видаліть місце кріплення плодоніжки. Зробіть знизу хрестоподібні надрізи і бланшуйте помідори в окропі протягом 35-45 секунд. Потім відразу ж перекладіть в миску з холодною водою.

Крок - 1
02

Акуратно зніміть з бланшованих помідорів підняту шкурку.

Крок - 2
03

Огірок вимийте, просушіть і за допомогою економки очистіть від шкірки. Наріжте очищений огірок кубиками. Сильно не дрібніть, так як гаспачо буде перебиватися блендером.

Крок - 3
04

Болгарський перець (зелений і червоний) вимийте, просушіть і наріжте соломкою.

Крок - 4
05

Червону цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте слайсами.

Крок - 5
06

Очищені помідори наріжте кубиками. Скибочки хліба теж подрібніть кубиками.

Крок - 6
07

Базилік вимийте, обтрусіть від вологи, оберіть з гілочок листя і поріжте ножем.

Крок - 7
08

Складіть всі нарізані інгредієнти в одну миску, приправте кумином, сіллю і перцем. Влийте винний оцет і оливкове масло першого холодного віджиму.

Крок - 8
09

Перемішайте інгредієнти до однорідності, поставте зверху прес і відправте миску в холодильник на 3 години або на ніч. Після цього перебейте вміст миски занурювальним блендером в пюре. Консистенцію регулюйте на свій смак.

Крок - 9
10

Класичний гаспачо готовий. Розлийте його по порційних тарілках, прикрасьте дрібно порізаними овочами і зеленню і додайте лід, щоб суп був максимально холодним і освіжаючим. Подавайте з підсмаженим хлібом. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Салака запечена - покроковий рецепт, фото 1 Салака запечена 60 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Тірамісу з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Тірамісу з вишнею 50 2 2 з 5 - детальніше -
Булочки «Вкусняшки» - покроковий рецепт, фото 1 Булочки «Вкусняшки» 55 3 3 з 5 - детальніше -