Класичний гаспачо - холодний томатний суп зі свіжих овочів. Його батьківщина Іспанія, де існує безліч рецептів приготування гаспачо. Але традиційний обов'язково включає помідори, огірки, болгарський перець, цибулю, часник, оливкову олію і оцет. Пропонуємо зробити домашній гаспачо за класичним рецептом.
Закип'ятіть в каструлі воду. Помідори вимийте і видаліть місце кріплення плодоніжки. Зробіть знизу хрестоподібні надрізи і бланшуйте помідори в окропі протягом 35-45 секунд. Потім відразу ж перекладіть в миску з холодною водою.
Акуратно зніміть з бланшованих помідорів підняту шкурку.
Огірок вимийте, просушіть і за допомогою економки очистіть від шкірки. Наріжте очищений огірок кубиками. Сильно не дрібніть, так як гаспачо буде перебиватися блендером.
Болгарський перець (зелений і червоний) вимийте, просушіть і наріжте соломкою.
Червону цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте слайсами.
Очищені помідори наріжте кубиками. Скибочки хліба теж подрібніть кубиками.
Базилік вимийте, обтрусіть від вологи, оберіть з гілочок листя і поріжте ножем.
Складіть всі нарізані інгредієнти в одну миску, приправте кумином, сіллю і перцем. Влийте винний оцет і оливкове масло першого холодного віджиму.
Перемішайте інгредієнти до однорідності, поставте зверху прес і відправте миску в холодильник на 3 години або на ніч. Після цього перебейте вміст миски занурювальним блендером в пюре. Консистенцію регулюйте на свій смак.
Класичний гаспачо готовий. Розлийте його по порційних тарілках, прикрасьте дрібно порізаними овочами і зеленню і додайте лід, щоб суп був максимально холодним і освіжаючим. Подавайте з підсмаженим хлібом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти