Ніч Хеллоуїна вже тут! З примарним класичним фаршированим перцем ваша сімейна вечеря буде цікавіше і смачніше.
В першу чергу займіться підготовкою головного інгредієнта цієї страви. Для цього ретельно вимийте і промокніть рушником болгарський перець (краще вибирати продукт різного кольору і розміром побільше). Далі акуратно гострим ножем зріжте «капелюшок» в кожному перці, видаліть кісточки, і виріжте так звану мордочку (як на хеллоуїн).
У великій каструлі закип'ятіть воду. Перці з раніше відрізаними «капелюшками» покладіть в окріп і варіть приблизно 5 хвилин. Коли перець стане м'яким, дістаньте його з води і відкладіть поки в сторону.
Потім помістіть чавунну сковороду на плиту, налийте в неї оливкове або рослинне масло і прогрійте. Надішліть в сковороду попередньо вимите, і нарізане невеликими шматочками куряче філе, посипте м'ясо кмином, додайте часниковий порошок, порошок чилі, чорний мелений перець, сіль і ретельно все перемішайте. Запікайте м'ясо близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Додайте в сковороду консервовані помідори, нарізані часточками, перемішайте і продовжуйте варити, поки курка не буде повністю готова.
У велику миску перекладіть обсмажену курку і охолодіть до кімнатної температури. Додайте в м'ясну суміш заздалегідь відварений рис (краще довгозернистий), консервовану червону квасолю і попередньо натертий на крупній тертці твердий сир. Ретельно все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.
Утворену масу акуратно укладіть в кожен перчик і трохи утрамбуйте. Зверху кожен нафарширований перець посипте сиром, що залишився і накрийте «капелюшками».
Додайте фаршировані перці на деко, застелене пергаментом, відправте в розігріту попередньо духовку і випікайте при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Класичний фарширований перець подавайте гарячим у супроводі сметани або іншого улюбленого соусу.
Випадкові рецепти