Укр
Рус
Тартар Соуси Канадська кухня

Класичний домашній соус тартар з солоними огірками

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

848 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Класичний домашній соус тартар з солоними огірками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Якщо ви зупинилися біля полиці з соусами в супермаркеті, значить, побачили соус «Тартар». І пройти повз, не купивши, ви просто не зможете. Тому, що всі знають - цей відмінний соус здатен змінити смак будь-якої страви ї зробити її просто чудовою. Але, ви можете запросто відмовитися від спокуси купувати цю приправу, а спробувати приготувати її самостійно. Щоб ваші рідні просто захоплювалися новим смаком звичної страви, вчіться готувати класичний домашній соус тартар з солоними огірками, і тоді ви навідріз відмовитеся від спокуси купувати соус в магазині.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний домашній соус тартар з солоними огірками" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири18.2 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії197 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Хоч ми і беремося за цю справу з упевненістю в успішний результат, слід все ж пам'ятати, що навіть досвідчені кулінари вважають цю роботу цілим мистецтвом. З урахуванням того, що соуси, по суті, дуже примхливий продукт, і в самий невідповідний момент процесу готування можуть викинути дуже непередбачуваний каприз, все ж ризикнути варто. Консистенція і структура нашого соусу безпосередньо залежить від якості інгредієнтів і чіткої послідовності їх сполуки. Зі спеціями теж потрібно бути обережним, інакше можна геть зіпсувати смак такої чудової заправки. Але, якщо у вас все вийде, можете вважати себе справжнім професійним кулінаром. Перш за все беремо майонез, головне, щоб він був досить високої жирності і свіжості. Викладаємо майонез в глибоку миску і додаємо подрібнені огірки. Нам знадобляться солоні огірки, і тут краще з'єднати два види: солодкі і кислі. Причому візьмемо корнішони, які набагато смачніше перерослих огірків.

Крок - 1
02

Цибулину невеликого розміру чистимо від лушпиння та дрібно нашаткуємо, кидаємо до решти інгредієнтів.

Крок - 2
03

Далі додаємо в миску з майонезом нарізані каперси (тут різниці великої немає, можна консервовані).

Крок - 3
04

Далі ще додаємо туди гірчицю, а також нашатковану зелень петрушки.

Крок - 4
05

Після цього всі ці продукти солимо і посипаємо перцем, а потім починаємо все добре змішувати з допомогою вінчика до стану однорідної маси досить густої консистенції.

Крок - 5
06

Такий класичний домашній соус тартар з солоними огірками дуже добре поєднується з рибними стравами, а також морепродуктами. Смажене м'ясо або печеня - теж тільки виграє від цього соусу, а найкмітливіші господині навіть до парових котлет його застосовують. Думаю, що приготований вами соус тартар нітрохи не поступиться за смаковими якостями справжньому французькому шедевру.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в майонезну соусі 60 4 2 з 5 - детальніше -
Фондан в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в мікрохвильовці 45 2 2 з 5 - детальніше -
Голубці як у мами - покроковий рецепт, фото 1 Голубці як у мами 65 3 3 з 5 - детальніше -