Якщо ви зупинилися біля полиці з соусами в супермаркеті, значить, побачили соус «Тартар». І пройти повз, не купивши, ви просто не зможете. Тому, що всі знають - цей відмінний соус здатен змінити смак будь-якої страви ї зробити її просто чудовою. Але, ви можете запросто відмовитися від спокуси купувати цю приправу, а спробувати приготувати її самостійно. Щоб ваші рідні просто захоплювалися новим смаком звичної страви, вчіться готувати класичний домашній соус тартар з солоними огірками, і тоді ви навідріз відмовитеся від спокуси купувати соус в магазині.
Хоч ми і беремося за цю справу з упевненістю в успішний результат, слід все ж пам'ятати, що навіть досвідчені кулінари вважають цю роботу цілим мистецтвом. З урахуванням того, що соуси, по суті, дуже примхливий продукт, і в самий невідповідний момент процесу готування можуть викинути дуже непередбачуваний каприз, все ж ризикнути варто. Консистенція і структура нашого соусу безпосередньо залежить від якості інгредієнтів і чіткої послідовності їх сполуки. Зі спеціями теж потрібно бути обережним, інакше можна геть зіпсувати смак такої чудової заправки. Але, якщо у вас все вийде, можете вважати себе справжнім професійним кулінаром. Перш за все беремо майонез, головне, щоб він був досить високої жирності і свіжості. Викладаємо майонез в глибоку миску і додаємо подрібнені огірки. Нам знадобляться солоні огірки, і тут краще з'єднати два види: солодкі і кислі. Причому візьмемо корнішони, які набагато смачніше перерослих огірків.
Цибулину невеликого розміру чистимо від лушпиння та дрібно нашаткуємо, кидаємо до решти інгредієнтів.
Далі додаємо в миску з майонезом нарізані каперси (тут різниці великої немає, можна консервовані).
Далі ще додаємо туди гірчицю, а також нашатковану зелень петрушки.
Після цього всі ці продукти солимо і посипаємо перцем, а потім починаємо все добре змішувати з допомогою вінчика до стану однорідної маси досить густої консистенції.
Такий класичний домашній соус тартар з солоними огірками дуже добре поєднується з рибними стравами, а також морепродуктами. Смажене м'ясо або печеня - теж тільки виграє від цього соусу, а найкмітливіші господині навіть до парових котлет його застосовують. Думаю, що приготований вами соус тартар нітрохи не поступиться за смаковими якостями справжньому французькому шедевру.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти