Будь то борщ російський, український чи польський - в зимові місяці нам завжди буде приємно побачити його в тарілці. Тут ви побачите приготування справжнього борщу з яловичого бульйону.
Спочатку приготуйте бульйон. Для цього ретельно промийте холодною водою яловичину (можна використовувати будь-яку частину). Залийте воду і покладіть всю яловичину в каструлю. Надішліть на плиту і доведіть до слабкого кипіння вміст. Дайте м'ясу деякий час пузиритися, поки більша частина домішок не зійде на поверхню. Зберіть їх обережно ложкою.
Додайте в бульйон очищену від лушпиння (не обов'язково) ріпчасту цибулю, звільнену від шкірки моркву, корінь петрушки і селери, засипте сіль, запашний перець, лавровий лист, гілочки свіжої петрушки, і дайте йому повільно кипіти (близько 90 градусів) протягом 2-3 годин.
А поки можете підготувати інші інгредієнти - очистіть від шкірки буряк, натріть моркву і петрушку на крупній тертці. Очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматками картоплю, наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю і наріжте капусту. Видаліть відварені овочі з готового бульйону. Додайте в нього очищений буряк і готуйте на слабкому вогні (30-45 хвилин в залежності від розміру).
Злийте бульйон в кінці приготування. Вийміть м'ясо і поріжте на дрібні шматочки. Натріть на великій тертці зварений буряк. Нагрійте смалець в окремій каструлі. Додайте в нього подрібнену цибулю і дайте йому повільно посмажитися кілька хвилин. Потім додайте в нього терту моркву і петрушку. Посоліть і смажте все разом до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Додайте в каструлю томатне пюре і подрібнений часник. Змішайте все і смажте ще кілька хвилин. Відразу після цього додайте в каструлю тертий буряк, картоплю, капусту, нарізані стебла петрушки зверху і залийте бульйоном все. Доведіть до кипіння і варіть вміст близько 30 хвилин.
В кінці додайте в каструлю раніше відварену яловичину і нашатковану зелень. Розмішайте вміст і просто дайте йому трохи проваритися. Приправте готовий борщ оцтом, сіллю і, можливо, цукром, посипте меленим перцем за смаком. Подавайте борщ зі сметаною в мисці, посипавши свіжою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти