Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Класичний борщ з м’ясом

( 5.0000 5 518 18 оцінок)

3349 - переглядів
85 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Класичний борщ з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Будь то борщ російський, український чи польський - в зимові місяці нам завжди буде приємно побачити його в тарілці. Тут ви побачите приготування справжнього борщу з яловичого бульйону.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний борщ з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії63 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте бульйон. Для цього ретельно промийте холодною водою яловичину (можна використовувати будь-яку частину). Залийте воду і покладіть всю яловичину в каструлю. Надішліть на плиту і доведіть до слабкого кипіння вміст. Дайте м'ясу деякий час пузиритися, поки більша частина домішок не зійде на поверхню. Зберіть їх обережно ложкою.

Крок - 1
02

Додайте в бульйон очищену від лушпиння (не обов'язково) ріпчасту цибулю, звільнену від шкірки моркву, корінь петрушки і селери, засипте сіль, запашний перець, лавровий лист, гілочки свіжої петрушки, і дайте йому повільно кипіти (близько 90 градусів) протягом 2-3 годин.

Крок - 2
03

А поки можете підготувати інші інгредієнти - очистіть від шкірки буряк, натріть моркву і петрушку на крупній тертці. Очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматками картоплю, наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю і наріжте капусту. Видаліть відварені овочі з готового бульйону. Додайте в нього очищений буряк і готуйте на слабкому вогні (30-45 хвилин в залежності від розміру).

Крок - 3
04

Злийте бульйон в кінці приготування. Вийміть м'ясо і поріжте на дрібні шматочки. Натріть на великій тертці зварений буряк. Нагрійте смалець в окремій каструлі. Додайте в нього подрібнену цибулю і дайте йому повільно посмажитися кілька хвилин. Потім додайте в нього терту моркву і петрушку. Посоліть і смажте все разом до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Крок - 4
05

Додайте в каструлю томатне пюре і подрібнений часник. Змішайте все і смажте ще кілька хвилин. Відразу після цього додайте в каструлю тертий буряк, картоплю, капусту, нарізані стебла петрушки зверху і залийте бульйоном все. Доведіть до кипіння і варіть вміст близько 30 хвилин.

Крок - 5
06

В кінці додайте в каструлю раніше відварену яловичину і нашатковану зелень. Розмішайте вміст і просто дайте йому трохи проваритися. Приправте готовий борщ оцтом, сіллю і, можливо, цукром, посипте меленим перцем за смаком. Подавайте борщ зі сметаною в мисці, посипавши свіжою зеленню.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -
Рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй 80 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Нісуаз класичний - покроковий рецепт, фото 1 Нісуаз класичний 40 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з кремом та ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з кремом та ягодами 40 2 2 з 5 - детальніше -
Англійський салат з курки - покроковий рецепт, фото 1 Англійський салат з курки 35 3 2 з 5 - детальніше -