Класичний соус Маринара - популярне доповнення до м'ясних та рибних страв. Належить до італійської кухні. За типом це томатний соус з великою кількістю пряних трав та спецій. Він виходить легким, збалансованим за смаком та насиченим за ароматом. Пропонуємо класичний рецепт приготування соусу "Маринара" по-італійськи. Робиться він нескладно, а в результаті виходить чудова заправка до різноманітних страв.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, роздавіть бічною стороною леза ножа, щоб вони дали сік, і дрібно порубайте.
Червону цибулю звільніть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Розігрійте на сковороді оливкову олію, викладіть туди часник і, помішуючи, смажте близько 30 секунд. Коли відчуєте апетитний аромат, додайте подрібнену цибулю до часнику і перемішайте.
Всипте в цибульно-часникову суміш орегано сушене і, помішуючи, смажте до м'якості цибулі.
Потім додайте помідори у власному соку та ретельно вимішайте.
Приправте вміст сковороди сіллю, чорним меленим перцем і цукром і знову перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися. Гасіть близько 1 хвилини.
Влийте якісний томатний сік (найкраще домашнього приготування, тому що в ньому немає консервантів та інших шкідливих компонентів).
Ще раз вимісіть інгредієнти і накрийте сковороду кришкою. Доведіть соус до кипіння і варіть на повільному вогні щонайменше 40 хвилин, а краще 1 годину.
За 5 хвилин до готовності всипте в страву подрібнене листя базиліка і перемішайте. Готовий класичний соус маринару ще гарячим розлийте чисто вимитими і просушеними скляними банками або пляшками і закрийте чистими, сухими кришками. Зберігайте соус у холодильнику. За бажанням його можна заморозити невеликими порціями та діставати за потребою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти