Укр
Рус
Томатний Соуси Італійська кухня

Класичний соус Марінара

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1619 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Класичний соус Марінара - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Класичний соус Маринара - популярне доповнення до м'ясних та рибних страв. Належить до італійської кухні. За типом це томатний соус з великою кількістю пряних трав та спецій. Він виходить легким, збалансованим за смаком та насиченим за ароматом. Пропонуємо класичний рецепт приготування соусу "Маринара" по-італійськи. Робиться він нескладно, а в результаті виходить чудова заправка до різноманітних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний соус Марінара" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії57 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, роздавіть бічною стороною леза ножа, щоб вони дали сік, і дрібно порубайте.

Крок - 1
02

Червону цибулю звільніть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 2
03

Розігрійте на сковороді оливкову олію, викладіть туди часник і, помішуючи, смажте близько 30 секунд. Коли відчуєте апетитний аромат, додайте подрібнену цибулю до часнику і перемішайте.

Крок - 3
04

Всипте в цибульно-часникову суміш орегано сушене і, помішуючи, смажте до м'якості цибулі.

Крок - 4
05

Потім додайте помідори у власному соку та ретельно вимішайте.

Крок - 5
06

Приправте вміст сковороди сіллю, чорним меленим перцем і цукром і знову перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися. Гасіть близько 1 хвилини.

Крок - 6
07

Влийте якісний томатний сік (найкраще домашнього приготування, тому що в ньому немає консервантів та інших шкідливих компонентів).

Крок - 7
08

Ще раз вимісіть інгредієнти і накрийте сковороду кришкою. Доведіть соус до кипіння і варіть на повільному вогні щонайменше 40 хвилин, а краще 1 годину.

Крок - 8
09

За 5 хвилин до готовності всипте в страву подрібнене листя базиліка і перемішайте. Готовий класичний соус маринару ще гарячим розлийте чисто вимитими і просушеними скляними банками або пляшками і закрийте чистими, сухими кришками. Зберігайте соус у холодильнику. За бажанням його можна заморозити невеликими порціями та діставати за потребою.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Салат з м’ясом "Натхнення" - покроковий рецепт, фото 1 Салат з м’ясом "Натхнення" 40 4 3 з 5 - детальніше -
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Канапе з ковбасою сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з ковбасою сиром 30 5 2 з 5 - детальніше -
Шніцель свинячий в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель свинячий в духовці 50 2 3 з 5 - детальніше -
Глазур з какао - покроковий рецепт, фото 1 Глазур з какао 45 1 2 з 5 - детальніше -