Один з найпопулярніших і улюблених салатів, без якого не обходиться жодне застілля. Приготуйте страву за нашим класичним рецептом.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою. Картоплю і моркву відваріть до готовності. Остудіть, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Всипте у велику глибоку миску.
Яловичину також відваріть в підсоленій воді. За бажанням, можна додати лавровий лист і перець духмяний горошком. У класичному рецепті використовується яловичина. Але в разі необхідності, можна замінити її свининою, курятиною або іншим м'ясом. Наріжте м'якоть невеликими шматочками і відправте до овочів.
Маринований перець і огірки також подрібніть і додайте до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте.
Для заправки салату використовуйте густий і жирний майонез. Це важливо, щоб при подачі салат тримав форму і не розтікався. Можна замінити соус жирно. сметаною або грецьким йогуртом. Додайте в суміш сіль і майонез. Переміксуйте до однорідного стану.
Щоб страва виглядала ефектніше, подавайте її порційно. Для цього скористайтеся спеціальною металевою формочкою. Щоб суміш добре тримала форму і не розсипалася, попередньо відправте салат в холодильник на 20-30 хвилин.
Розмістіть формочку на плоскому блюді і заповніть її салатом. Намагайтеся укладати суміш максимально щільно і рівномірно, щоб не утворилося порожнеч. Вирівняйте верхівку і акуратно зніміть форму. Прикрасьте страву свіжою зеленню і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти