Класичний гамбургер - популярна страва американського фастфуду, що представляє собою сендвіч з булочки з котлетою. Існує безліч рецептів його приготування. Ми пропонуємо класичний варіант домашнього гамбургера з котлетою з телячого фаршу.
Фарш із телятини викладіть в миску. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння, подрібніть кубиками і відправте в ємність з м'ясом.
Туди ж покладіть діжонську гірчицю, всипте за смаком сіль і чорний мелений перець.
Перемішайте інгредієнти до однорідності, а потім розділіть отриману суміш на частини за кількістю гамбургерів.
Сформуйте з фаршу круглі приплюснуті котлети діаметром з булку.
Сковороду-гриль змастіть рослинною олією і розісмажте. Викладіть туди котлетні заготовки і смажте до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін.
Готові котлети перекладіть на блюдо і остудіть.
Булочки для гамбургерів розріжте навпіл і нижню половинку змастіть гірчицею. Зверху викладіть котлету.
Червону цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими слайсами і розберіть на кільця, а потім покладіть їх поверх котлети.
Помідори вимийте, просушіть, наріжте тонкими скибочками і викладіть на цибулю.
Листя салату вимийте, просушіть і покладіть зверху. Верхню частину булочки змастіть з внутрішньої сторони кетчупом.
Закріпіть на ньому скибочки смаженого бекону. Що вийшла конструкцією накрийте бутерброди зверху і зафіксуйте дерев'яною або пластиковою шпажкою.
Подавайте класичний гамбургер з картоплею фрі. В якості соусу ідеально підійде кетчуп. Це дуже смачний домашній варіант традиційної страви американського фастфуду. Смачного!
Випадкові рецепти