Це кращі класичні шоколадні маффіни, які ви коли-небудь пробували. Супер шоколадний, ніжний, але щільний, з хрусткими верхівками. Вони виглядають і на смак як в пекарнях.
Розігрійте духовку до 200 - 220 градусів. Змастіть вершковим маслом близько 12 формочок для випічки або покрийте їх пергаментним папером. Розтопіть вершкове масло в середній мисці в мікрохвильовці і дайте йому трохи охолонути, поки ви будете готувати інші інгредієнти. У велику миску просійте пшеничну муку і додайте какао порошок.
Потім засипте в миску розпушувач для тіста, харчову соду і сіль. Додайте цукор і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Відставте на час в сторону.
У середній мисці збийте курячі яйця з пахтою, оливковою олією, розтопленим вершковим маслом, кавовими гранулами і екстрактом ванілі.
Залийте раніше підготовлені рідкі інгредієнти в сипучі і ретельно розмішайте дерев'яною ложкою або гумовим шпателем, поки всі продукти не об'єднаються. Не перестарайтеся. Тісто має бути досить густим і грудкуватим.
Далі додайте в тісто шоколадні чіпси або стружку і гарненько ще раз все перемішайте.
Розділіть приготоване шоколадне тісто між формочками (заздалегідь підготовленими) для кексів і заповніть їх майже до самого верху. Посипте зверху шоколадною стружкою.
Надішліть формочки з тістом в попередньо розігріту духовку і випікайте протягом 3 хвилин, а потім зменшіть температуру в духовці до 180. Продовжуйте випікати протягом додаткових 12-17 хвилин (всього 15-20 хвилин), поки зубочистка, вставлена в центр готових маффінів, вийде чистою.
Перекладіть готові класичні шоколадні маффіни на решітку і дайте охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж витягувати з формочок. Маффіни найкраще вживати в той же день, але їх можна зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 2 днів, або вони можуть навіть бути заморожені до 2 місяців. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти