Нагетси - улюблена закуска у всій мережі ресторанів швидкого харчування. Особливо курячі нагетси всім дуже подобаються, вони до всього ж і є класичним варіантом цієї закуски. Даний рецепт класичних наггетсів досить простий і не передбачає багато часу для приготування. Сподіваюся вам сподобається.
Для початку займіться підготовкою м'яса. Для цієї страви візьміть курячу грудку, промийте її під проточною водою і протріть паперовим рушником для усунення зайвої вологи. Далі наріжте м'ясо невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку (можливо навіть двічі) або скористайтеся кухонним комбайном, до отримання фаршу. Готовий курячий фарш покладіть в глибоку миску.
Тепер рясно посоліть м'ясо в мисці, приперчіть чорним меленим перцем і приправте сухим чебрецем. Далі засипте в м'ясо трохи кукурудзяної муки, сушеної паприки і залийте велику кількість свіжовичавленого лимонного соку (можна використовувати лайм).
Потім розбийте в миску куряче яйце і ретельно за допомогою ложки перемішайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.
Далі в невелику миску засипте просіяне борошно, посипте трохи сіллю, чорним меленим перцем. Потім приправте борошно сухою паприкою, сухим перцем чилі і часниковим порошком. Добре перемішайте всі інгредієнти між собою.
В іншу миску засипте кукурудзяні пластівці (тільки бажано не солодких сортів) і руками або за допомогою товкучки, розімніть їх в більш дрібний порошок. Додайте в миску з кукурудзяними пластівцями хлібні крихти і ретельно перемішайте. У третю миску розбийте яйця і збовтайте до однорідної маси.
Далі змастіть руки невеликою кількістю рослинної олії і сформуйте з підготовленої раніше курячої суміші маленькі так звані «котлетки». Опустіть сформовані котлети в борошно, потім в яйце і в паніровку з пластівців. Котлети в паніровці викладіть на рознос і залиште ненадовго просочитися.
Потім помістіть глибокий сотейник з рослинним маслом на плиту і максимально розігрійте. Покладіть підготовлені котлети (в паніровці) в киплячу олію і обсмажуйте, перевертаючи акуратно шумівкою, до рум'яної піджареної скоринки.
Готові, всім відомі, класичні нагетси викладіть на сервірувальну тарілку і подавайте з лимоном або улюбленим соусом.
Випадкові рецепти