Укр
Рус
Кекси Випічка Американська кухня

Класичні кекси у формочках

( 4.7727 4 522 22 оцінки)

1955 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Класичні кекси у формочках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Класичні кекси у формочках в запропонованому нами рецепті готуються з шоколадного тіста з апельсиновим соком, медом і мигдалем. Кекси виходять м'якими, вологими, неймовірно ароматними і не черствіють кілька днів. Така випічка гарантовано сподобається кожному, хто її спробує.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичні кекси у формочках" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири14.5 гр.
  • Вуглеводи46.2 гр.
  • Калорії343 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте борошно з какао-порошком, харчовою содою і розпушувачем і все разом просійте в миску.

Крок - 1
02

У просіяну масу всипте сіль і цукор і розмішайте до однорідності.

Крок - 2
03

Вершкове масло розтопіть і влийте в суху суміш. Додайте молоко і рідкий мед (якщо мед твердий, спочатку підігрійте його, щоб він розплавився). Яйця вимийте, просушіть і вбийте в миску до решти продуктів.

Крок - 3
04

Апельсин вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік. Процідіть свіжовичавлений сік через ситечко, щоб в нього не потрапили кісточки, і теж влийте в миску.

Крок - 4
05

Зніміть з апельсина цедру і додайте в загальну масу. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідного тіста сметанної консистенції.

Крок - 5
06

Очищений мигдаль поріжте ножем у велику крихту і додайте в тісто. Якщо у вас мигдаль в оболонці, замочіть горіхи в теплій воді, щоб шкурка піднялася. Зніміть її з горішків, а мигдаль підсушіть на сковороді або в духовці.

Крок - 6
07

Знову перемішайте тісто до однорідності і рівномірно розподіліть між формочками для кексів, але не заповнюйте їх до кінця, так як під час випікання кекси піднімуться. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Крок - 7
08

Готові класичні кекси у формочках вийміть з духовки, остудіть і переставте на блюдо сервіровки. Прикрасьте кекси часточками і цедрою апельсина і подавайте до столу. Усередині вони м'які і вологі, з насиченим шоколадно-апельсиновим смаком і ароматом. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Морозиво пудинг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пудинг з сухофруктами 35 3 3 з 5 - детальніше -
Олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свекольник гарячий - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник гарячий 70 2 2 з 5 - детальніше -
Грінки в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Грінки в мікрохвильовці 35 2 3 з 5 - детальніше -
Простий гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Простий гороховий суп 70 3 3 з 5 - детальніше -