Класичні кекси у формочках в запропонованому нами рецепті готуються з шоколадного тіста з апельсиновим соком, медом і мигдалем. Кекси виходять м'якими, вологими, неймовірно ароматними і не черствіють кілька днів. Така випічка гарантовано сподобається кожному, хто її спробує.
Змішайте борошно з какао-порошком, харчовою содою і розпушувачем і все разом просійте в миску.
У просіяну масу всипте сіль і цукор і розмішайте до однорідності.
Вершкове масло розтопіть і влийте в суху суміш. Додайте молоко і рідкий мед (якщо мед твердий, спочатку підігрійте його, щоб він розплавився). Яйця вимийте, просушіть і вбийте в миску до решти продуктів.
Апельсин вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік. Процідіть свіжовичавлений сік через ситечко, щоб в нього не потрапили кісточки, і теж влийте в миску.
Зніміть з апельсина цедру і додайте в загальну масу. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідного тіста сметанної консистенції.
Очищений мигдаль поріжте ножем у велику крихту і додайте в тісто. Якщо у вас мигдаль в оболонці, замочіть горіхи в теплій воді, щоб шкурка піднялася. Зніміть її з горішків, а мигдаль підсушіть на сковороді або в духовці.
Знову перемішайте тісто до однорідності і рівномірно розподіліть між формочками для кексів, але не заповнюйте їх до кінця, так як під час випікання кекси піднімуться. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Готові класичні кекси у формочках вийміть з духовки, остудіть і переставте на блюдо сервіровки. Прикрасьте кекси часточками і цедрою апельсина і подавайте до столу. Усередині вони м'які і вологі, з насиченим шоколадно-апельсиновим смаком і ароматом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти