Ці класичні голубці приготовані в мультиварці - краще, що ви спробуєте. Рулетики з капусти (голубці) приготовлені з простих, недорогих інгредієнтів, але вони дуже смачні. Кожна сім'я любить їх зі сметаною і м'яким французьким хлібом.
Для класичних голубців використовуйте два види фаршу: яловичий і свинячий. Фарш можна купити вже готовий або купити м'ясо і перемолоти його самостійно. Покладіть фарш в глибоку миску.
Очистіть і сполосніть ріпчасту цибулину середнього розміру. Наріжте її дрібними кубиками і половину відправте в миску з фаршем.
Промийте рис в декількох водах, поки вона не стане прозорою. Його звичайно краще приготувати заздалегідь. Відваріть рис до напівготовності. Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва вода. Дайте йому охолонути, потім перекладіть рис в миску.
У цьому рецепті використовуються родзинки. Замочіть їх водою, розведеною лимонним соком в пропорції 1: 1 на 15 хвилин. Після закінчення часу злийте сироп, і перекладіть родзинки в миску. (Ви можете не додавати родзинки в начинку).
Додайте в начинку сіль за своїм смаком і перемішайте ретельно всі інгредієнти. Начинка для класичних голубців готова.
Тепер підготуйте капустяні листи. Відірвіть їх від качана. Покладіть на тарілку і відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин, щоб вони стали м'якшими. Покладіть на робочу поверхню лист і трохи розрівняйте його.
На частину капустяного листа, де знаходиться щільна жила, покладіть начинку. Загорніть спочатку бічні краї зліва і справа. Потім скрутіть голубець. Таким чином, згорніть всі листи з начинкою. Поки відкладіть.
Тепер приготуйте соус в якому будуть тушкуватися голубці. У чашу мультиварки покладіть залишену половину ріпчастої цибулі, натерту на дрібній тертці моркву, томатну пасту, нарізані кубиком помідори у власному соку.
Посоліть соус на свій смак, додайте цукор, лавровий лист, оливкову олію і налийте воду. Перемішайте всі інгредієнти. Викладіть на дно чаші голубці в один шар. Закрийте чашу мультиварки. Встановіть програму "Тушкування" на 2 години.
По закінченню програми, вийміть класичні голубці на блюдо. Посипте дрібно нарізаною зеленню за бажанням і подавайте до столу зі сметаною. Смачного.
Випадкові рецепти