Класичне лобіо - популярна страва на основі квасолі з додаванням овочів. Серед безлічі рецептів її приготування ми вибрали один з найлегших і швидких. Для нього знадобляться прості і доступні продукти. Незважаючи на це, лобіо вийде ароматним, апетитним і ситним. Це чудовий варіант для сімейного обіду або вечері.
Квасолю для лобіо попередньо замочіть у воді на 5-6 годин (можна на ніч).
Через зазначений час злийте рідину, а квасолю відправте в каструлю і залийте водою або бульйоном (бажано овочевим).
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте середніми кубиками. Додасте картоплю в каструлю з квасолею.
Помідор вимийте, подрібніть кубиками і викладіть до решти інгредієнтів.
Ріпчасту цибулю і половину від загальної кількості часнику очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте кубиками, а часник дрібно поріжте ножем або продавіть через прес. Надішліть овочі в загальну масу.
Всипте за смаком сіль і чорний мелений перець. Перемішайте продукти, включіть вогонь і варіть все разом до м'якості квасолі (близько 1 години).
Зніміть каструлю з плити і додайте в страву часник, що залишився, теж попередньо пропустивши його через прес.
Свіжий чебрець або будь-яку іншу пряну зелень на ваш розсуд (кінзу, петрушку, кріп, базилік і т. п.) Дрібно наріжте ножем і всипте в лобіо.
Влийте туди ж розтоплене вершкове масло і ретельно вимішайте вміст каструлі. Класичне лобіо готове. Подавайте його на стіл зі скибочками чорного хліба. Зверху збризніть оливковим маслом, присипте гострим перцем і прикрасьте зеленню. Страва хоч і проста, але корисна, поживна, ароматна і дивно смачна.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти