Укр
Рус
Лобіо Другі страви Грузинська кухня

Класичне лобіо


- переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Класичне лобіо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Класичне лобіо - популярна страва на основі квасолі з додаванням овочів. Серед безлічі рецептів її приготування ми вибрали один з найлегших і швидких. Для нього знадобляться прості і доступні продукти. Незважаючи на це, лобіо вийде ароматним, апетитним і ситним. Це чудовий варіант для сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичне лобіо" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи15.7 гр.
  • Калорії102 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Квасолю для лобіо попередньо замочіть у воді на 5-6 годин (можна на ніч).

Крок - 1
02

Через зазначений час злийте рідину, а квасолю відправте в каструлю і залийте водою або бульйоном (бажано овочевим).

Крок - 2
03

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте середніми кубиками. Додасте картоплю в каструлю з квасолею.

Крок - 3
04

Помідор вимийте, подрібніть кубиками і викладіть до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю і половину від загальної кількості часнику очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте кубиками, а часник дрібно поріжте ножем або продавіть через прес. Надішліть овочі в загальну масу.

Крок - 5
06

Всипте за смаком сіль і чорний мелений перець. Перемішайте продукти, включіть вогонь і варіть все разом до м'якості квасолі (близько 1 години).

Крок - 6
07

Зніміть каструлю з плити і додайте в страву часник, що залишився, теж попередньо пропустивши його через прес.

Крок - 7
08

Свіжий чебрець або будь-яку іншу пряну зелень на ваш розсуд (кінзу, петрушку, кріп, базилік і т. п.) Дрібно наріжте ножем і всипте в лобіо.

Крок - 8
09

Влийте туди ж розтоплене вершкове масло і ретельно вимішайте вміст каструлі. Класичне лобіо готове. Подавайте його на стіл зі скибочками чорного хліба. Зверху збризніть оливковим маслом, присипте гострим перцем і прикрасьте зеленню. Страва хоч і проста, але корисна, поживна, ароматна і дивно смачна.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти