Апетитна куряча класична шаурма на грилі з відмінним рецептом лаваша для неї. Зробіть це і задовольніть всю свою сім'ю звичайною, але ситною закускою.
Ретельно вимийте холодною водою куряче філе і за допомогою кухонного молотка відбийте його в більш тонкі пласти.
Потім посипте кожен шматок м'яса сіллю, полийте свіжовичавленим лимонним соком і оливковою олією з обох сторін. Далі наріжте куряче філе не надто товстими смужками і відкладіть на час в сторону.
У миску помістіть високої жирності йогурт, томатну пасту, порошок цибулі, порошок всіх спецій, червоний перець чилі, суху корицю, чорний мелений перець, гвоздику, кмин і сушений часник (можна використовувати свіжий подрібнений) і добре все змішайте між собою.
Потім покладіть в миску зі спеціями раніше нарізані смужки курячого філе, ще раз все ретельно перемішайте і залиште м'ясо маринуватися в прохолодному місці приблизно 30 хвилин.
Для приготування тіста візьміть трохи молока, змішайте з цукром і дріжджами і залиште на 5-6 хвилин, щоб суміш піднялася.
У миску засипте борошно загального призначення і додайте сіль, потім змішайте з дріжджовою сумішшю і залиште на 30 хвилин, щоб знову утворена маса піднялася.
Утворене тісто викладіть на змащену маслом поверхню, розділіть на частини (які скачайте в кульки), накрийте кухонним рушником, щоб дати відпочити протягом 5-10 хвилин.
Потім розкладіть частини на тверду поверхню, присипте борошном і за допомогою качалки розкачайте в тонкі пласти (лаваш).
Далі викладіть розкатані пласти на суху сковорідку і на повільному вогні смажте їх по обидва боки до повної готовності. Тримайте готовий лаваш в тканині, щоб він не висихав і не кришився.
В ручний блендер додайте листя м'яти, зубчики часнику, лимонний сік, сіль, паприку, тахіні, сир і сушену петрушку і перемішайте до однорідної маси і відставте на час в сторону.
Помістіть невелику сковорідку на плиту, можна гриль, викладіть в неї раніше замариновані шматочки курячого філе, і обсмажуйте, перевертаючи, по 2-3 хвилини з кожного боку.
Тепер на підготовлений раніше лаваш розкладіть часниковий соус і додайте обсмажену курку, нарізаний соломкою перець халапеньо, помідори, огірок і заправте ще більшою кількістю соусу.
Акуратно загорніть лаваш з обох сторін і подавайте класичну шаурму до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти