Укр
Рус
Шаурма Другі страви Азербайджанська кухня

Класична шаурма

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1332 - переглядів
55 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Класична шаурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Апетитна куряча класична шаурма на грилі з відмінним рецептом лаваша для неї. Зробіть це і задовольніть всю свою сім'ю звичайною, але ситною закускою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класична шаурма" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи15.3 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно вимийте холодною водою куряче філе і за допомогою кухонного молотка відбийте його в більш тонкі пласти.

Крок - 1
02

Потім посипте кожен шматок м'яса сіллю, полийте свіжовичавленим лимонним соком і оливковою олією з обох сторін. Далі наріжте куряче філе не надто товстими смужками і відкладіть на час в сторону.

Крок - 2
03

У миску помістіть високої жирності йогурт, томатну пасту, порошок цибулі, порошок всіх спецій, червоний перець чилі, суху корицю, чорний мелений перець, гвоздику, кмин і сушений часник (можна використовувати свіжий подрібнений) і добре все змішайте між собою.

Крок - 3
04

Потім покладіть в миску зі спеціями раніше нарізані смужки курячого філе, ще раз все ретельно перемішайте і залиште м'ясо маринуватися в прохолодному місці приблизно 30 хвилин.

Крок - 4
05

Для приготування тіста візьміть трохи молока, змішайте з цукром і дріжджами і залиште на 5-6 хвилин, щоб суміш піднялася.

Крок - 5
06

У миску засипте борошно загального призначення і додайте сіль, потім змішайте з дріжджовою сумішшю і залиште на 30 хвилин, щоб знову утворена маса піднялася.

Крок - 6
07

Утворене тісто викладіть на змащену маслом поверхню, розділіть на частини (які скачайте в кульки), накрийте кухонним рушником, щоб дати відпочити протягом 5-10 хвилин.

Крок - 7
08

Потім розкладіть частини на тверду поверхню, присипте борошном і за допомогою качалки розкачайте в тонкі пласти (лаваш).

Крок - 8
09

Далі викладіть розкатані пласти на суху сковорідку і на повільному вогні смажте їх по обидва боки до повної готовності. Тримайте готовий лаваш в тканині, щоб він не висихав і не кришився.

Крок - 9
10

В ручний блендер додайте листя м'яти, зубчики часнику, лимонний сік, сіль, паприку, тахіні, сир і сушену петрушку і перемішайте до однорідної маси і відставте на час в сторону.

Крок - 10
11

Помістіть невелику сковорідку на плиту, можна гриль, викладіть в неї раніше замариновані шматочки курячого філе, і обсмажуйте, перевертаючи, по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок - 11
12

Тепер на підготовлений раніше лаваш розкладіть часниковий соус і додайте обсмажену курку, нарізаний соломкою перець халапеньо, помідори, огірок і заправте ще більшою кількістю соусу.

Крок - 12
13

Акуратно загорніть лаваш з обох сторін і подавайте класичну шаурму до столу.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мармелад рецепт для дітей - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад рецепт для дітей 45 3 3 з 5 - детальніше -
Фондан класичний - покроковий рецепт, фото 1 Фондан класичний 65 3 3 з 5 - детальніше -
Класичний чізкейк - покроковий рецепт, фото 1 Класичний чізкейк 60 4 3 з 5 - детальніше -