Укр
Рус
Піца Випічка Італійська кухня

Класична піца Маргарита з моцарелою

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

824 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Класична піца Маргарита з моцарелою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ми хочемо поділитися з вами секретом рецепта швидкої і простої класичної піци Маргарита з соусом, моцарелою, шаруватою скоринкою і свіжим базиліком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класична піца Маргарита з моцарелою" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи30.3 гр.
  • Калорії230 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невеликій мисці збийте теплу воду, дріжджі і цукор разом. Помістіть в тепле місце на 10 хвилин або поки дріжджі не стануть пінистими.

Крок - 1
02

У великій мисці змішайте борошно і сіль. Зробіть поглиблення в центрі сухих компонентів і залийте дріжджову суміш і оливкове масло. Розмішайте вологі інгредієнти в сухих, поки тісто не збереться і не стане важко розмішуваним.

Крок - 2
03

Викладіть утворене тісто на злегка посипану борошном поверхню і замісіть приблизно до 5 хвилин. Додайте невелику кількість борошна в міру необхідності, щоб запобігти прилипанню.

Крок - 3
04

Перекладіть тісто у велику миску, змащену оливковою олією. Накрийте рушником і дайте піднятися в теплому місці протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїться в розмірах.

Крок - 4
05

Як тільки розмір тіста збільшиться вдвічі, зніміть рушник і збийте його. Викладіть на злегка посипану борошном поверхню, розділіть тісто на 6-8 шматочків і сформуйте кожен в кульку. Покладіть сформовані кульки на деко і залиште накритим на 15 хвилин.

Крок - 5
06

Для надання форми піці розкачайте кульки тіста на злегка посипаною борошном поверхні в тонкий корж. Створіть трохи товщий ободок навколо зовнішньої сторони тіста.

Крок - 6
07

Нагрійте велику чавунну сковороду на середньому вогні, поки вона не почне диміти, близько 5 хвилин. Акуратно перенесіть корж з тіста на гарячу сковороду. Залиште випікатися на 2-3 хвилини (тісто має почати пузиритися), поки воно не стане злегка рум'яним з декількома темними плямами.

Крок - 7
08

Переверніть і продовжуйте готувати на іншій стороні ще 1-2 хвилини, поки не утвориться хрустка скоринка. Перекладіть готове тісто на решітку для охолодження і повторіть з рештою. Щоб закінчити піцу, зверху кожен коржик змастіть томатним соусом і посипте свіжою моцарелою.

Крок - 8
09

Перекладіть піцу в духовку і запікайте протягом 7 або 8 хвилин, поки сир не розплавиться, а в скоринці не утворюиться красивий темний колір. Прикрасьте кожну піцу свіжим базиліком, збризніть оливковим маслом і посипте сіллю.

Крок - 9
10

Розділіть готову класичну піцу Маргарита з моцарелою порційно і насолоджуйтеся!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини в беконі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Стейк з телятини на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з телятини на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -
Димляма в скороварці - покроковий рецепт, фото 1 Димляма в скороварці 70 4 3 з 5 - детальніше -
Димляма - покроковий рецепт, фото 1 Димляма 120 3 3 з 5 - детальніше -