Ми хочемо поділитися з вами секретом рецепта швидкої і простої класичної піци Маргарита з соусом, моцарелою, шаруватою скоринкою і свіжим базиліком.
У невеликій мисці збийте теплу воду, дріжджі і цукор разом. Помістіть в тепле місце на 10 хвилин або поки дріжджі не стануть пінистими.
У великій мисці змішайте борошно і сіль. Зробіть поглиблення в центрі сухих компонентів і залийте дріжджову суміш і оливкове масло. Розмішайте вологі інгредієнти в сухих, поки тісто не збереться і не стане важко розмішуваним.
Викладіть утворене тісто на злегка посипану борошном поверхню і замісіть приблизно до 5 хвилин. Додайте невелику кількість борошна в міру необхідності, щоб запобігти прилипанню.
Перекладіть тісто у велику миску, змащену оливковою олією. Накрийте рушником і дайте піднятися в теплому місці протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїться в розмірах.
Як тільки розмір тіста збільшиться вдвічі, зніміть рушник і збийте його. Викладіть на злегка посипану борошном поверхню, розділіть тісто на 6-8 шматочків і сформуйте кожен в кульку. Покладіть сформовані кульки на деко і залиште накритим на 15 хвилин.
Для надання форми піці розкачайте кульки тіста на злегка посипаною борошном поверхні в тонкий корж. Створіть трохи товщий ободок навколо зовнішньої сторони тіста.
Нагрійте велику чавунну сковороду на середньому вогні, поки вона не почне диміти, близько 5 хвилин. Акуратно перенесіть корж з тіста на гарячу сковороду. Залиште випікатися на 2-3 хвилини (тісто має почати пузиритися), поки воно не стане злегка рум'яним з декількома темними плямами.
Переверніть і продовжуйте готувати на іншій стороні ще 1-2 хвилини, поки не утвориться хрустка скоринка. Перекладіть готове тісто на решітку для охолодження і повторіть з рештою. Щоб закінчити піцу, зверху кожен коржик змастіть томатним соусом і посипте свіжою моцарелою.
Перекладіть піцу в духовку і запікайте протягом 7 або 8 хвилин, поки сир не розплавиться, а в скоринці не утворюиться красивий темний колір. Прикрасьте кожну піцу свіжим базиліком, збризніть оливковим маслом і посипте сіллю.
Розділіть готову класичну піцу Маргарита з моцарелою порційно і насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти