Укр
Рус
Рататуй Другі страви Французька кухня

Класичний рататуй

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

2272 - переглядів
55 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Класичний рататуй - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рататуй - традиційна страва з домашніх кухонь Франції. Це так зване рагу літніх овочів - цукіні, баклажанів, помідорів і перцю. Деякі класичні рецепти рататуя закликають до приготування кожного інгредієнта окремо, так що в підсумку доводиться готувати чотири овоча в окремому посуді. Це більш простий рецепт, використовуючи в основному одну велику ємність, додаючи інгредієнти поетапно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний рататуй" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири6.3 гр.
  • Вуглеводи6.2 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть для розігріву до 180 градусів духовку. А самі займіться підготовкою необхідних для рецепта інгредієнтів. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними квадратами.

Крок - 1
02

Часник теж звільніть від лушпиння і подрібніть за допомогою кухонного ножа (можна видавити через чеснокодавку, якщо не любите шматки засмаженого часнику).

Крок - 2
03

Досить великі, але молоді баклажани і кабачки помийте під холодною, проточною водою і наріжте тонкими кільцями.

Крок - 3
04

Болгарський, бажано різного кольору, перець очистіть від ніжок і кісточок, а потім накришить тонкою соломкою.

Крок - 4
05

Змастіть товстим шаром томатної пасти дно глибокої форми, посипте нарізаною цибулею і подрібненим часником. Потім полийте зверху оливковою олією і залийте теплої води стільки, щоб повністю покрило шар томатної пасти.

Крок - 5
06

А потім, добре посоливши і приперчив чорним меленим перцем, перемішайте все до утворення однорідної маси.

Крок - 6
07

Тепер викладіть всі нарізані овочі поверх соусу, чергуючи нарізані скибочки баклажанів, кабачків, болгарського перцю (викладайте скибочки овочів ще й за колірною гамою, тобто чергуючи кольори), починаючи з зовнішнього краю страви і дійшовши до закінчення.

Крок - 7
08

Полийте укладені овочі 3-ма столовими ложками оливкової олії, приправити сіллю і чорним меленим перцем. За бажанням можна посипати листям сухого чебрецю.

Крок - 8
09

Накрийте овочі шматком пергаментного паперу або фольги, вирізаної під форму, і відправте страву запікатися в попередньо розігріту духовку.

Крок - 9
10

Випікайте майбутній рататуй до повного розм'якшення овочів, близько 45 хвилин. Але в залежності від того, яка потужність духовки, краще протягом випікання кілька раз зазирнути в неї і переконатися, чи не пригоряють чи овочі, щоб не зіпсувати майбутню страву.

Крок - 10
11

Подавайте готовий рататуй гарячим з шматочками сиру маскарпоне.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Салат з кукурудзою і яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кукурудзою і яблуками 30 2 2 з 5 - детальніше -
Риба Царська - покроковий рецепт, фото 1 Риба Царська 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Торт Снікерс 90 7 4 з 5 - детальніше -
 Капусняк по-польськи - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк по-польськи 75 6 3 з 5 - детальніше -