Укр
Рус
Швидкі салати Салати Українська кухня

Класичний картопляний салат

( 4.9333 4 530 30 оцінок)

3122 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

На мою скромну думку, це відмінний картопляний салат, який ви коли-небудь пробували. Він приготований з домашнім майонезом і відвареною на пару червоною картоплею для додаткового живлення. Ця страва ситна, а смак абсолютно апетитний. Ідеально подавати на святковій вечірці, барбекю або пікніку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний картопляний салат" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи12.4 гр.
  • Калорії96 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Бульби картоплі, не очищаючи їх від шкірки, вимийте під струменем води за допомогою губки або щіточки від залишків землі, піску. Наріжте картоплю невеликими шматочками, такими якими б ви хотіли їх бачити в салаті (в нашому випадку вона нарізана великими ломтиками).

Крок - 1
02

Помістіть нарізану картоплю в ємність пароварки. У каструлю наберіть воду, не менше половини і поставте на середній вогонь. Доведіть воду до кипіння. Над киплячою водою встановіть ємність пароварки і накрийте кришкою. Готуйте картоплю протягом 15 хвилин або до повної готовності.

Крок - 2
03

Поки готується картопля, підготуйте інші інгредієнти для салату. Вимийте стебла селери. Наріжте їх шматочками приблизно по 1 сантиметру.

Крок - 3
04

Очистіть моркву від шкірки. Сполосніть прохолодною водою. Розріжте кожну вздовж на чотири частини, а потім невеликими шматочками.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю середнього розміру очистіть від лушпиння. Наріжте дрібними кубиками. Побажанню нарізану цибулю можете залити хвилин на 10 окропом, щоб прибрати гіркоту, а також він не буде мати такий різкий запах.

Крок - 5
06

Нарізані сирі овочі перекладіть в глибоку миску, щоб зручно було перемішувати салат. Додайте до них зелений горошок свіжий або заздалегідь розморожений.

Крок - 6
07

Коли велика частина інгредієнтів салату в мисці, перевірте стан картоплі. За допомогою вилки або іншого маючого гострі краї предмета, проткніть кілька шматочків картоплі, якщо вона легко проколюється - значить готова. Зніміть ємність пароварки з каструлі з водою і відставте в прохолодне місце, щоб вона повністю охолола. В іншому випадку може розтікатися майонез.

Крок - 7
08

В окрему невелику миску покладіть нежирний майонез (можете також використовувати веганський, він не зіпсує смаку страви). Видавіть в нього через прес очищені зубки часнику. Приправте сіллю і перцем. Перемішайте.

Крок - 8
09

У миску з сирими овочами перекладіть відварену і повністю остигнулу картоплю. Додайте майонез. Наріжте гілочки кропу. Перемішайте лопаткою всі складові картопляного салату. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плов з качки - покроковий рецепт, фото 1 Плов з качки 115 6 4 з 5 - детальніше -
Гаспачо з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з креветками 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пудинг молочний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг молочний 60 3 3 з 5 - детальніше -
?>