Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Класична окрошка

( 4.7188 4 532 32 оцінки)

2770 - переглядів
35 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Класична окрошка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Класична окрошка поєднує в собі яйця круто, огірки, редиску, цибулю, шинку і картоплю з охолодженою рідиною. Існує два види рідини: квас, кисломолочний напій і кефір. Кефір так добре поєднується з яєчними жовтками в цьому рецепті, виробляючи вершкову основу, яка несе додатковий шматок хрону і гірчиці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класична окрошка" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи7.2 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп курячі яйця і відварюйте до стану круто. Потім очистіть яйця від шкаралупи, відокремте жовтки від білків.

Крок - 1
02

Покладіть жовтки в миску, і за допомогою вилки розітріть в пюре. Потім залийте в жовтки кефір або тепле молоко, додайте натертий хрін з гірчицею і ретельно все розмішайте, до утворення однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Курячі відварені білки наріжте дрібними кубиками і відправте в окрему тарілку. Тепер викладіть скибочки шинки на обробну дошку, наріжте невеликими квадратами і відправте в миску до подрібнених білків.

Крок - 3
04

Далі помийте під проточною водою, трохи просушіть і очистіть від шкірки свіжі огірки. Наріжте огірки соломкою, а потім дрібними часточками і теж відправте овоч в миску до решти продуктів.

Крок - 4
05

Помийте холодною водою зелену цибулю, дрібно наріжте і засипте в миску. Тепер подрібніть зручним для вас способом заздалегідь вимитий редис і висипте в миску наступним інгредієнтом.

Крок - 5
06

Тепер помістіть невелику каструлю з окропом на плиту, укладіть в неї картоплю в шкірці і відваріть до повної готовності, близько 20-25 хвилин. Далі охолодіть овоч, очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Надішліть подрібнений картопля в миску.

Крок - 6
07

Тепер помийте ретельно під проточною водою свіжу зелень кропу і м'яти і дрібно її наріжте. Засипте подрібнену зелень в миску до решти продуктів. На цьому етапі посоліть вміст миски і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 7
08

Далі можна залити підготовленою вершковою сумішшю нарізані овочі і залишити настоятися на деякий час. А можете розкласти суміш з нарізаних овочів в окремі миски, залийте вершковою рідкої масою і подавайте до обіднього столу класичну окрошку.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ханум - покроковий рецепт, фото 1 Ханум 120 5 4 з 5 - детальніше -
Вінегрет з горошком - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет з горошком 45 4 3 з 5 - детальніше -
Качка тушкована з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Качка тушкована з капустою 160 3 3 з 5 - детальніше -