Київські котлети смачна і популярна м'ясна страва з курячої грудки з ароматною начинкою. Ми пропонуємо один з найпростіших рецептів приготування цієї популярного страви.
Поставте сковороду на середній вогонь і обсмажте копчений смугастий бекон до рум'яної скоринки. Готові шматочки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
З курячої грудки зніміть шкірку. Гострим ножем зробіть розріз посередині, зробивши своєрідну «кишеню» для фарширування.
Приготуйте начинку для котлет. Часник пропустіть через спеціальний прес. Кріп промийте під проточною водою, ретельно просушіть і подрібніть. Висипте обидва інгредієнта в невелику ємність і додайте розм'якшене вершкове масло.
Поперчіть, посоліть і переміксуйте до однорідності. За смаком можна додати трохи гірчиці. Викладіть суміш на відріз пергаментного паперу, сформуйте рулетик і загорніть у вигляді цукерки. Надішліть в морозильну камеру мінімум на 3 години.
Дістаньте масляну суміш, наріжте кружальцями і додайте в курячі грудки. Кількість масла регулюйте за смаком. Бекон наріжте на шматочки і наріжте грудки. Тим, хто не їсть свинину, можна обмежитися маслом зі спеціями і приправами.
Для панірування страви, приготуйте 3 ємності. У глибоку вбийте яйця і переміксуйте до однорідності. У дві інші насипте борошно і білі панірувальні сухарі.
Обваляйте курячу грудку в борошно. Занурте в яйце потім відправте в панірувальні сухарі. Щоб не дати маслу просочитися під час смаження, після сухарів занурте грудку знову в яйце і сухарі. Можна обмежитися одним паніруванням.
Для смаження використовуйте сковороду з антипригарним покриттям. Поставте її на середній або сильний вогонь і налийте олію.
У розігріту жаровню викладіть котлетки і обсмажуйте з обох боків до золотистого кольору. Викладіть страву на деко і поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин.
Київські котлети готові. Приготуйте на гарнір пюре з картоплі і брокколі і салат з руколи зі шпинатом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти