Китайський горіховий соус - популярний в Азії рецепт соусу на основі арахісу. Інгредієнти доступні. Готується страва просто і швидко. Нічого варити не доведеться, а вже через 15 хвилин у вас на столі буде пряний арахісовий соус в китайському стилі, який підходить до багатьох страв.
Лайм вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.
Почистіть і наріжте дрібними кубиками корінь імбиру.
Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Роздавіть часникові зубчики бічною стороною леза ножа, щоб вони дали сік, а потім дрібно порубайте.
Так само дрібно наріжте ножем зелень кінзи.
Надішліть в миску для змішування арахісове масло. Для китайського горіхового соусу найкраще підходить добре перебите масло з вершковою текстурою.
Влийте кокосове молоко. Додайте чисту воду (краще джерельну або фільтровану). Введіть свіжовичавлений сік лайма.
Слідом за ним відправте в миску соєвий соус, який додасть страві солонуватий смак. Після соєвого соусу влийте рибний.
Потім додайте трохи гострого соусу. Замість нього можна використовувати чилі-масло - традиційний інгредієнт азіатської кухні (особливо китайської та тайської).
В кінці покладіть в страву подрібнений корінь імбиру. І додайте нарізаний часник.
Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб маса стала однорідною. Коли суміш придбає пастоподібну консистенцію, китайський горіховий соус готовий. Приправте його подрібненою кінзою і подавайте до столу. Арахісовий соус зазвичай використовується як соус для обмакувания. Він ідеально поєднується з куркою, яловичиною, креветками. При цьому готується просто і швидко, без термічної обробки продуктів. Просто змішав інгредієнти - і можна ставити на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти