Укр
Рус
Горіховий Соуси Чеська кухня

Китайський горіховий соус

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1525 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Китайський горіховий соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Китайський горіховий соус - популярний в Азії рецепт соусу на основі арахісу. Інгредієнти доступні. Готується страва просто і швидко. Нічого варити не доведеться, а вже через 15 хвилин у вас на столі буде пряний арахісовий соус в китайському стилі, який підходить до багатьох страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Китайський горіховий соус" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири56 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії525 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Лайм вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.

Крок - 1
02

Почистіть і наріжте дрібними кубиками корінь імбиру.

Крок - 2
03

Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Роздавіть часникові зубчики бічною стороною леза ножа, щоб вони дали сік, а потім дрібно порубайте.

Крок - 3
04

Так само дрібно наріжте ножем зелень кінзи.

Крок - 4
05

Надішліть в миску для змішування арахісове масло. Для китайського горіхового соусу найкраще підходить добре перебите масло з вершковою текстурою.

Крок - 5
06

Влийте кокосове молоко. Додайте чисту воду (краще джерельну або фільтровану). Введіть свіжовичавлений сік лайма.

Крок - 6
07

Слідом за ним відправте в миску соєвий соус, який додасть страві солонуватий смак. Після соєвого соусу влийте рибний.

Крок - 7
08

Потім додайте трохи гострого соусу. Замість нього можна використовувати чилі-масло - традиційний інгредієнт азіатської кухні (особливо китайської та тайської).

Крок - 8
09

В кінці покладіть в страву подрібнений корінь імбиру. І додайте нарізаний часник.

Крок - 9
10

Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб маса стала однорідною. Коли суміш придбає пастоподібну консистенцію, китайський горіховий соус готовий. Приправте його подрібненою кінзою і подавайте до столу. Арахісовий соус зазвичай використовується як соус для обмакувания. Він ідеально поєднується з куркою, яловичиною, креветками. При цьому готується просто і швидко, без термічної обробки продуктів. Просто змішав інгредієнти - і можна ставити на стіл. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -
Бельгійський вишневий соус - покроковий рецепт, фото 1 Бельгійський вишневий соус 25 1 2 з 5 - детальніше -