Укр
Рус
Локшина Другі страви Китайська кухня

Китайська локшина з креветками

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

886 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Китайська локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Китайська локшина з креветками - популярна страва азіатської вуличної їжі, яка вже стала ресторанною. Пропонуємо рецепт її приготування в домашніх умовах. Завдяки великій кількості спецій рисова локшина з креветками вражає різноманітністю смаків і ароматів. Страва виходить легкою, але ситною і фантастично смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Китайська локшина з креветками" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири6.4 гр.
  • Вуглеводи18.8 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку зробіть соус для локшини. Змішайте в одній ємності цукор, рибний соус (можна замінити соєвим), пасту, воду, рисовий оцет (або білий винний) і свіжовичавлений лаймовий сік. Додайте соус Сірача або мелений перець чилі (але в меншій кількості) і все ще раз ретельно вимішайте.

Крок - 1
02

Розігрійте на плиті сковороду з рослинним маслом (у нас рапсове, але можна взяти будь-яке, що підходить для смаження) і відправте туди часник і цибулю-шалот. Покладіть мариновану редьку і, помішуючи, смажте овочі до появи апетитного аромату (близько 30 секунд).

Крок - 2
03

Тофу наріжте середніми кубиками і додайте на сковороду. Туди ж відправте очищені креветки і, помішуючи, смажте близько 1 хвилини.

Крок - 3
04

Відсуньте вміст сковороди в сторону і в місце, що звільнилося вбийте яйця. Помішуючи, щоб розбити жовтки, смажте їх приблизно 30 секунд.

Крок - 4
05

Додайте на сковороду попередньо замочену на 3 хвилини в окропі і промиту холодною водою рисову локшину. Влийте раніше приготований соус. Готуйте все разом близько 1 хвилини, постійно помішуючи.

Крок - 5
06

Всипте паростки квасолі і нарізану великими шматочками зелену цибулю. Перемішайте продукти до однорідності.

Крок - 6
07

Додайте в страву панірувальні сухарі або будь-які подрібнені горіхи, знову перемішайте і зніміть сковороду з плити.

Крок - 7
08

Китайська локшина з креветками готова. Прикрасьте страву паростками квасолі, зеленою цибулею, лаймом і тофу, додайте трохи соусу Сірача - і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячі шлунки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі шлунки 90 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик в мікрохвильовці 40 2 3 з 5 - детальніше -
Нуга без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Нуга без яєць 50 3 3 з 5 - детальніше -