Китайська локшина з креветками - популярна страва азіатської вуличної їжі, яка вже стала ресторанною. Пропонуємо рецепт її приготування в домашніх умовах. Завдяки великій кількості спецій рисова локшина з креветками вражає різноманітністю смаків і ароматів. Страва виходить легкою, але ситною і фантастично смачною.
Спочатку зробіть соус для локшини. Змішайте в одній ємності цукор, рибний соус (можна замінити соєвим), пасту, воду, рисовий оцет (або білий винний) і свіжовичавлений лаймовий сік. Додайте соус Сірача або мелений перець чилі (але в меншій кількості) і все ще раз ретельно вимішайте.
Розігрійте на плиті сковороду з рослинним маслом (у нас рапсове, але можна взяти будь-яке, що підходить для смаження) і відправте туди часник і цибулю-шалот. Покладіть мариновану редьку і, помішуючи, смажте овочі до появи апетитного аромату (близько 30 секунд).
Тофу наріжте середніми кубиками і додайте на сковороду. Туди ж відправте очищені креветки і, помішуючи, смажте близько 1 хвилини.
Відсуньте вміст сковороди в сторону і в місце, що звільнилося вбийте яйця. Помішуючи, щоб розбити жовтки, смажте їх приблизно 30 секунд.
Додайте на сковороду попередньо замочену на 3 хвилини в окропі і промиту холодною водою рисову локшину. Влийте раніше приготований соус. Готуйте все разом близько 1 хвилини, постійно помішуючи.
Всипте паростки квасолі і нарізану великими шматочками зелену цибулю. Перемішайте продукти до однорідності.
Додайте в страву панірувальні сухарі або будь-які подрібнені горіхи, знову перемішайте і зніміть сковороду з плити.
Китайська локшина з креветками готова. Прикрасьте страву паростками квасолі, зеленою цибулею, лаймом і тофу, додайте трохи соусу Сірача - і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти