Китайська локшина стала особливо популярна не тільки на батьківщині, але і у нас. У великих містах ця екзотична страва користується великим попитом, багато ресторанів і кафе пропонують широкий асортимент і вибір. Готувати цю страву не складно, головне дотримуватися черговіості продуктів при приготуванні (чим довше готуються, тим раніше піддаються тепловій обробці). Та й самі продукти можна без зусиль придбати в найближчому магазині. На батьківщині, (в Китаї) локшина є другим основним продуктом після рису, тому різноманітність її величезна. Ми ж зупинимося на яєчній локшині, вона більш звична, хоча вибір завжди залишається за вами. І так приготуємо китайську локшину з куркою і овочами вдома, адже це так легко і смачно.
Почнемо з підготовки овочів. Моркву очищаємо, миємо й нарізаємо тонкими пластинами. Розрізаємо навпіл і поздовжньо наріжемо довгою соломкою.
Помитий червоний солодкий перець чистимо від насіння і розрізаємо на чотири частини. Дрібно нарізаємо пластинками.
Зелену цибулю миємо, даємо стекти воді і дрібно нарізаємо. Очищені зубки часнику розчавлюємо плоскою частиною леза ножа на кухонній дошці і подрібнюємо.
Імбир (свіжий) миємо, знімаємо шкірку і ріжемо пластинами. Далі нарізаємо дрібними кубиками. Капусту брокколі миємо, позбавляємося від зайвої води, і відрізавши кінчик ніжки, нарізаємо суцвіттями, більші розрізаємо навпіл. З овочами впоралися.
Тепер підготуємо курку. Куряче філе ретельно помиємо, обсушимо і наріжемо тонкими пластинками. Так воно швидше обжариться і гармонійніше виглядатиме з іншими овочами.
У киплячу воду додаємо яєчну локшину і ретельно перемішуємо. Так як локшина готується часто недовго, дивимося щоб вона не переварилася. Готову локшину відкидаємо на друшляк і рясно промиваємо теплою водою. Нам потрібна ідеальна, не злипла локшина.
У глибоку миску висипаємо промиту локшину і додаємо рослинне масло. Добре перемішаємо. У розігріту, глибоку сковороду вок додаємо кунжутне масло. На великому вогні дамо маслу накалитись.
Спочатку обсмажимо порізане куряче філе. Взагалі сковорода вок призначена для смаження саме на великому вогні, продукти в ній швидко нагріваються і швидко набувають золотисту скориночку. Постійно помішуючи обсмажуємо м'ясо. Далі додаємо подрібнений часник і імбир. Даємо обсмажити буквально 30 секунд.
Слідом додаємо порізану соломкою моркву. Помішаємо і обсмажуємо хвилину, іншу. Ось головна перевага в тонко порізаних овочах, вони швидше готуються.
До моркви далі додаємо червоний перець. Не забуваємо безперервно мішати наші інгредієнти, щоб вони не підгоріли.
А тепер додамо суцвіття брокколі. Помішуючи, тушкуємо 3 - 4 хвилини. Слідом зелену цибулю. Специфіка китайської кухні полягає в поєднанні солодкого з солоним, кислим і гострим. Тому додамо тростинний коричневий цукор (якщо немає, можна звичайний).
Настала черга додати підготовлену яєчну локшину. Висипаємо її зверху на курку і овочі. Відразу додамо соєвий соус, яка ж восточноазіатська кухня обходиться без нього.
А пікантності і колориту нам додасть устричний соус. Додаємо його і ретельно перемішаємо локшину. Зменшимо вогонь, і помішуючи, протушкуємо буквально хвилину.
Прибираємо сковороду з вогню, китайська локшина з куркою готова. Викладаємо на тарілки і кличемо домочадців. Беремо бамбукові палички і поринаємо в світ екзотичної, колоритною Азії. Смачного!
Випадкові рецепти