Китайський кукурудзяний суп - яскрава і апетитна страва, яка піднімає настрій і налаштовує на позитив. Хоча суп китайський, у ньому використовуються зрозумілі та доступні нам інгредієнти. Солодкуватий смак кукурудзи ефектно відтінює і підкреслює цибулю, моркву та гострий соус чилі. Для аромату ми поклали у страву кінзу. Але головна «фішка» рецепту – бекон, який рідко зустрічається у кукурудзяних супах. Спробуйте це незвичне поєднання продуктів. Упевнені, воно припаде вам до смаку!
Моркву очистіть від шкірки, вимийте та подрібніть кубиками.
Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями або кубиками, як морква. Скибочки бекону наріжте тонкою соломкою.
Розігрійте в глибокій сковороді або в каструлі рослинне масло для смаження (бажано кукурудзяне, оливкове, соняшникове або рапсове) і відправте туди цибулю з морквою. Перемішайте інгредієнти та смажте до прозорості цибулі.
Покладіть у cтраву трохи вершкового масла і додайте варені або консервовані зерна кукурудзи. Помішуючи, смажте все до м'якості овочів.
Потім влийте воду або овочевий бульйон так, щоб рідина трохи покрила вміст сковороди, і доведіть до кипіння.
На окремій сковорідці розігрійте олію і підсмажте на ній нарізаний бекон до рум'яності. Посоліть і поперчіть суп за смаком.
Перелийте його в глибоку ємність і перебийте блендером до однорідності. Але не дрібніть: нехай залишаться дрібні шматочки, які зроблять текстуру супу більш вираженою і цікавою.
Влийте в масу вершки, перемішайте і підігрійте страву до потрібної температури.
Розлийте китайський кукурудзяний суп по глибоких тарілках і присипте зверху смаженим беконом. Також додайте за смаком гострий соус чилі та чорний мелений перець. Прикрасьте страву кінзою. Кукурудзяний крем-суп виходить яскравим та апетитним. У нього м'яка текстура і ніжний вершковий смак. Це справді оригінальна та смачна страва. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти