Такий рецепт киселю з полуниці ідеально підходить для частування до Дня матері! Кисіль - це свіжий і смачний десерт, його можна подавати в склянці або як начинку до фруктовому пирога. Це м'який желейний десерт зі свіжих фруктів.
Найпростіший і звичний метод приготування киселю у себе на кухні - це використовувати набуті в магазині напівфабрикати, навіть не виключаємо, що в вигляді порошку. Необхідно лише засипати суміш в ємність і залити кип'яченою гарячою водою, ретельно перемішати і усунути утворені згустки. Але, коли ви хочете вилучити від свого раціону, ароматизатори або барвники, і інші, не надто корисні складові, краще потратьте свій дорогоцінний час і приготуйте кисіль з натуральних ягід. Ягоди і фрукти для такого киселю можна брати заморожені або ж свіжі. В даному рецепті використовується свіжа ягода полуниці, яку спершу ретельно вимийте холодною водою і просушіть за допомогою сита.
Потім за допомогою гострого маленького ножа видаліть все листя з кожної ягідки. Розріжте ягоди уздовж навпіл, складіть в окрему миску і дайте постояти нетривалий час.
Потім перекладіть подрібнену полуницю в чашу блендера, додайте зовсім небагато води і на високій швидкості збийте вміст, до однорідної рідкої маси.
Далі перелийте утворену полуничну масу і пропустіть через найдрібніше сито, щоб вловити навіть непомітне насіння.
Перекладіть проціджену полуничну суміш в невелику каструлю і відправте на плиту. Засипте так само в каструлю цукор, ретельно перемішайте і готуйте полуничну суміш на повільному вогні, приблизно 7-10 хвилин, постійно помішуючи.
У невеликій стакан налийте кип'ячену охолоджену воду, засипте кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте. Знайте, що крохмаль можете взяти і картопляний, на вибір. Але кукурудзяний крохмаль для цього рецепта краще, він позбавлений запаху і не прикрашає утворювану масу сірим відтінком. Якщо, звичайно, в приготуванні використовуєте досить темну ягоду з кислинкою, то смак картопляного крохмалю буде непоміченим.
Далі повільно влийте в полуницю суміш кукурудзяного крохмалю і води, постійно перемішуючи. Готуйте на слабкому вогні ще 2-3 хвилини, поки вміст не загусне.
Вилийте приготований кисіль з полуниці в сервірувальні склянки, прикрасьте свіжою полуницею, і дайте йому охолонути перед подачею на стіл. Насолоджуйтесь.
Випадкові рецепти