Укр
Рус
Кисіль Напої Українська кухня

Кисіль з полуниці

( 4.9355 4 531 31 оцінка)

3334 - переглядів
20 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Кисіль з полуниці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Здорове харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Такий рецепт киселю з полуниці ідеально підходить для частування до Дня матері! Кисіль - це свіжий і смачний десерт, його можна подавати в склянці або як начинку до фруктовому пирога. Це м'який желейний десерт зі свіжих фруктів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кисіль з полуниці" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи19.6 гр.
  • Калорії84 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найпростіший і звичний метод приготування киселю у себе на кухні - це використовувати набуті в магазині напівфабрикати, навіть не виключаємо, що в вигляді порошку. Необхідно лише засипати суміш в ємність і залити кип'яченою гарячою водою, ретельно перемішати і усунути утворені згустки. Але, коли ви хочете вилучити від свого раціону, ароматизатори або барвники, і інші, не надто корисні складові, краще потратьте свій дорогоцінний час і приготуйте кисіль з натуральних ягід. Ягоди і фрукти для такого киселю можна брати заморожені або ж свіжі. В даному рецепті використовується свіжа ягода полуниці, яку спершу ретельно вимийте холодною водою і просушіть за допомогою сита.

Крок - 1
02

Потім за допомогою гострого маленького ножа видаліть все листя з кожної ягідки. Розріжте ягоди уздовж навпіл, складіть в окрему миску і дайте постояти нетривалий час.

Крок - 2
03

Потім перекладіть подрібнену полуницю в чашу блендера, додайте зовсім небагато води і на високій швидкості збийте вміст, до однорідної рідкої маси.

Крок - 3
04

Далі перелийте утворену полуничну масу і пропустіть через найдрібніше сито, щоб вловити навіть непомітне насіння.

Крок - 4
05

Перекладіть проціджену полуничну суміш в невелику каструлю і відправте на плиту. Засипте так само в каструлю цукор, ретельно перемішайте і готуйте полуничну суміш на повільному вогні, приблизно 7-10 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 5
06

У невеликій стакан налийте кип'ячену охолоджену воду, засипте кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте. Знайте, що крохмаль можете взяти і картопляний, на вибір. Але кукурудзяний крохмаль для цього рецепта краще, він позбавлений запаху і не прикрашає утворювану масу сірим відтінком. Якщо, звичайно, в приготуванні використовуєте досить темну ягоду з кислинкою, то смак картопляного крохмалю буде непоміченим.

Крок - 6
07

Далі повільно влийте в полуницю суміш кукурудзяного крохмалю і води, постійно перемішуючи. Готуйте на слабкому вогні ще 2-3 хвилини, поки вміст не загусне.

Крок - 7
08

Вилийте приготований кисіль з полуниці в сервірувальні склянки, прикрасьте свіжою полуницею, і дайте йому охолонути перед подачею на стіл. Насолоджуйтесь.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чахохбілі в казані - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі в казані 80 6 3 з 5 - детальніше -
Італійська лазанья - покроковий рецепт, фото 1 Італійська лазанья 55 6 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат класичний - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -