Спробуйте приготувати таку страву, як киш зі шпинатом і сиром. Класичний дует шпинату і козячого сиру в простому пирозі з заварним кремом.
Перед тим, як приступити до приготування цієї страви, зробіть наступне. Дістаньте з морозильної камери заморожений шпинат. Розморозьте його відповідно до інструкції на упаковці і процідіть. Увімкніть духовку на 200 градусів і залиште нагріватися.
Дістаньте чисту глибоку миску. Дістаньте з холодильника потрібну кількість курячих яєць і розбийте їх по одному в миску. Також вам знадобляться густі вершки. Їх можна замінити на сметану. Додайте вершки до яєць і за допомогою вінчика збийте протягом декількох хвилин до однорідного стану.
Яєчно - вершкову суміш в мисці посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем. Киньте заздалегідь розморожений шпинат. Важливим інгредієнтом в даній страві є сир. Найкраще використовувати м'який козячий сир. Візьміть приблизно половину від зазначеної в рецепті кількості. Подрібніть довільними шматочками, можна навіть покришити руками, і киньте в миску. За допомогою вінчика все ретельно, але акуратно перемішайте.
Далі вам знадобиться форма для запікання, бажано круглої форми. Застеліть її пергаментом. Якщо ви використовуєте заморожене тісто, то заздалегідь дістаньте його з морозильної камери. Помістіть пласт пісочного тіста в форму. Обріжте виступаєюче з форми тісто і за допомогою вилки зробіть проколи по всьому периметру.
На тісто, яке помістили в форму для запікання, вилийте яєчно - вершкову суміш зі шпинатом і козячим сиром. Розрівняйте поверхню за допомогою лопатки або ложки. Що залишився козячий сир наріжте пластинками і викладіть зверху. Трохи посоліть і поперчіть пиріг зверху.
Надішліть пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 40 хвилин. Готовий киш зі шпинатом і сиром дістаньте з духовки і подавайте до столу трохи остиглим. Смачного!
Випадкові рецепти