Більшість людей знають, що традиційні кимчи готуються з капусти напа. Але ми сьогодні пропонуємо вам рецепт кимчи по-корейськи, в якому використовується пекінська капутса, що нічим не поступається за смаком і соковитості.
Кочан пекінської капусти ретельно помийте під проточною водою і просушіть. Розріжте качан навпіл уздовж, і відріжте кінці. Потім наріжте половини капусти на чверті вздовж і розріжте поперек на 5-ти сантиметрові шматки.
Покладіть капусту в глибоку миску і добре присоліть. Потім руками ретельно втирайте сіль в капусту, поки овоч не почне трохи розм'якшуватися. Накрийте миску з капустою кухонним рушником і дайте постояти близько 1,5 години. Ретельно промийте капусту під холодною водою, потім дайте стекти в друшляку.
Тим часом помийте під проточною водою зелену цибулю, викладіть на обробну дошку і дрібно наріжте (тільки зелену частину). Покладіть подрібнену цибулю в невелику миску.
Очистіть від шкірки, наріжте невеликими шматочками і покладіть в невелику піалу корінь імбиру. Так само помістіть сюди попередньо очищений від лушпиння часник.
Далі помийте під проточною водою білу редьку (бажано молоду, щоб не довелося знімати шкірку) і на обробній дошці наріжте її тонкою соломкою. Помістіть нарізану редьку в окрему миску.
Потім в окремій мисці змішайте заздалегідь відварений рис, воду, часник, імбир і соєвий соус. Використовуючи невеликий блендер, подрібніть вміст миски до однорідної густої суміші. Потім засипте в миску цукор, червоний мелений перець і ретельно все перемішайте.
Обережно відіжміть воду з раніше засоленої капусти і перенесіть сам овоч у велику миску разом із зеленою цибулею і подрібненою редькою. Добре руками все перемішайте.
Додайте в миску з овочами раніше підготовлену гостру заправку і, надівши рукавички (якщо ви хочете захистити свої руки від жару), акуратно втирайте пасту в овочі до тих пір, поки вони не будуть ретельно просякнуті.
Покладіть готовий кимчи по-корейськи в простерилізовану банку, притискаючи до тих пір, поки паста не підніметься і покриє всі овочі, і залишивши не менше 2,5 см простору зверху. Засукайте банку щільно кришкою.
З'їжте кимчи відразу або дайте страві постояти в темному місці при кімнатній температурі протягом 2-14 днів. Пробуйте і перевіряйте кимчи один раз в день. Коли закуска досягне бажаного смаку, перенесіть банку в холодильник.
Випадкові рецепти