Цей простий рецепт кимчи з капусти в домашніх умовах вимагає невеликого досвіду, щоб приготувати страву правильно. Але смак і текстура будуть коштувати вашого часу і зусиль.
Звільніть пекінську капусту від зовнішнього листя і добре вимийте. Відріжте ядро. Розріжте кожну чверть капусти хрест-навхрест і на шматочки розміром близько 5 сантиметра.
Помістіть капусту в чисту раковину (буде найзручніше перемішувати) або велику миску. Посипте сіллю, поступово додаючи шматки капусти. Повторюйте ці кроки, поки капуста не буде повністю поміщена в раковину. Використовуйте сіль економно. Повільний процес засолювання допоможе капусті залишатися хрусткою. Занадто багато солі зробить капусту жорсткою і солоною. Занадто мало солі залишить в овочі багато води.
Залиште капусту настоятися при кімнатній температурі до появи розсолу. Перемішуйте листя кожні 20 хвилин, щоб вони просолилися рівномірно. При температурі 20 градусів процес утворення розсолу займе близько 1 години 40 хвилин. Після закінчення цього часу занурте капусту в холодну воду. Потім ретельно промийте її, щоб злити зайву сіль. Відставте на час в сторону.
А поки приготуйте суміш з борошна. Змішайте борошно і воду в маленькій каструлі, помістіть на плиту. Як тільки суміш почне пузиритися по краях каструлі, почніть регулярно помішувати. Доведіть суміш до кипіння і готуйте ще 2-3 хвилини, поки її консистенція не стане схожою на пудинг. Відставте в сторону, щоб остудити.
Потім приготуйте суміш приправ. Для цього залийте в чашу блендера оливкову олію, додайте очищений від лушпиння часник і ріпчасту цибулю, дрібно нарізаний імбир і засипте цукор з сіллю.
Далі залийте в чашу рибний соус, додайте раніше підготовлену суміш з борошна, сухий червоний перець чилі і ретельно все перемішайте, до однорідної густої маси.
Покладіть капусту в більшу миску (таку, щоб не фарбувалася), залийте суміш з приправ і обережно перемішайте, поки кожен шматочок овоча не буде покритий рясно сумішшю. Обов'язково надіньте рукавички для приготування їжі, інакше суміш з приправ спалить руки.
Покладіть промариновану капусту в банку, додайте трохи води, щільно натисніть на капусту і закрийте кришку. Обов'язково залиште вільне місце в банці. Вона не повинна бути заповнена більш ніж на 90%. Якщо баночка не матиме достатньо вільного простору, кимчи може переповнити посудину під час бродіння. Залиште кимчи для бродіння при кімнатній температурі на 1-4 дня.
Випадкові рецепти