Є кілька способів зробити традиційне кимчи, але цей рецепт кимчи по південнокорейськи хоч і займає не мало часу і турботи для приготування, але саме тому це так ситно і смачно.
Кочан пекінської капусти розріжте на чотири частини і кожну з них наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в глибоку миску. Ретельно помийте нарізану капусту холодною водою, потім злийте її.
Нарізану і чисту пекінську капусту посипте сіллю. Перемішайте, щоб кожен шматочок покрився сіллю. Залиште приблизно на 1-1,5 для просолювання. За цей період часу перемішайте листя декілька раз.
З плином часу промийте просолені листя капусти холодною водою, щоб на них не залишилося крупинок солі. Злийте воду, злегка притискаючи капусту, як би викручуючи з неї воду.
Тепер полийте капустяне листя рибним соусом. Саме рибним, не соєвим. Купити його можна у відділах «азіатської» продукції. Використовуйте соус будь-якого виробництва китайський, тайський або корейський.
Також вам знадобитися подрібнений часник з імбиром (паста), яку ви приготуйте самостійно. Візьміть очищені зубки часнику і очищений корінь імбиру в співвідношенні 1: 1 натріть на дрібну тертку. Перемішайте. Візьміть потрібну кількість і відправте в миску.
Після додавання імбирно - часникової пасти посипте капусту білим цукром. Також в кимчи додають моркву і цибулю. У деяких випадках моркву замінюють редькою або беруть їх рівними частинами. Ріпчасту цибулю використовуйте на свій розсуд білу або червону. Очистіть овочі, сполосніть. Наріжте тонкою соломкою і перекладіть в миску до капусти.
Приправте капусту пластівцями червоного перцю. Це не той звичайний мелений червоний перець, який всі звикли використовувати. Такий перець менш гострий і більш ароматний. Його можна купити в китайських магазинах, азіатських відділах або на ринках у продавців спецій.
Перемішайте всі інгредієнти для кимчи. Спробуйте на смак, якщо ви вважаєте, що мало гостроти або солі, додайте ще невелику кількість. Знову перемішайте.
Перекладіть капусту зі спеціями в окремий контейнер. Закрийте щільно-прилягаючою кришкою. Залиште контейнер при кімнатній температурі для бродіння. Не відкривайте контейнер в перші 4-5 днів, це сповільнить процес бродіння. Через 4-5 днів перевірте кимчи - якщо воно не повністю ферментоване, дайте йому постояти ще кілька днів. Потім перевірте знову. Після того як кимчи ферментує, зберігайте його в холодильнику. Приємного.
Випадкові рецепти