Традиційна страва корейської кухні під назвою кимчи поступово завойовує все більшу популярність у наших краях, і це не дивно, адже це дуже смачна, пікантна страва з капусти, яка напевно припаде до душі любителям оригінальної їжі. Крім гарного смаку, кимчи ще й дуже корисна страва, адже в її складі ферментативні овочі, які містять в собі багато вітамінів і корисних речовин, необхідних нашому організму. Кимчи - це по суті гостра капуста, але раніше цим словом називали засолені овочі. Рецептів приготування цієї страви існує величезна кількість, в залежності від регіону. Сучасні корейські кулінари не втомлююся придумувати нові варіанти приготування цієї страви, але ми приберегли для вас хороший рецепт, який напевно вам сподобається.
Як правило, кимчи - це довгострокова в приготуванні страва, оскільки в основі її лежить процес засолювання і вимагає витримати пару днів. Але кимчи відмінно виглядає як на вигляд, так і на смак, і завжди свіжим. Приступимо до приготування, і в першу чергу обробимо пекінську капусту. Її ще називають печа. Отже, спочатку надрізаємо качан біля основи, щоб кожен листочок відокремився. Потім ретельно миємо капусту під проточною водою. Якщо листя великі, тоді ділимо їх на кілька частин, але не дрібно.
Після цього солимо капусту. Потрібно робити це особливо добре, щоб кожен листочок просолився. Потім вливаємо в миску з капустою півсклянки води, гарненько перемішуємо все і залишимо печу солитися на пару годин, а самі приготуємо маринад.
Для цього нам потрібно очистити від лушпиння часник, а потім подрібнити його за допомогою ножа або часникодавки. Також чистимо корінь імбиру і теж подрібнюємо його.
Тепер в окрему ємність поміщаємо пластівці червоного перцю. Вони не такі гострі, як звичайний перець, але якщо ви не любитель занадто гострих відчуттів - тоді візьміть трохи менше пластівців.
Сюди ж викладаємо мариновані солоні креветки (вони продаються в супермаркетах). Цей інгредієнт можна замінити рибним соусом, його теж можна придбати в азіатських відділах супермаркетів. Ще додаємо подрібнені імбир і часник.
Ще один інгредієнт - це груша. Її ми миємо, чистимо від шкірки, а м'якоть натираємо на дрібній тертці, щоб вийшло пюре. Його ми теж додаємо в ємність з іншими компонентами. Тепер ретельно перемішуємо вміст до однорідності, і заправка для кимчи готова.
Після цього гарненько миємо зелену цибулю і нарізаємо її великими пір'ями.
По закінченню зазначеного часу, засолену капусту трохи промиваємо водою. Потім додаємо до неї цибулю, викладаємо нашу заправку і ретельно вимішуємо, щоб кожен листочок капусти, кожен шматочок цибулі замаринувати.
Перекладаємо вміст в пластиковий контейнер, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Як правило, на добу, тоді у кимчи буде більш кислий смак. Але якщо вам не терпиться скоріше спробувати - тоді достатньо буде і кількох годин, а деякі починають їсти кимчи відразу після приготування. Підбирайте для себе найоптимальніший варіант і насолоджуйтеся пікантним, оригінальним смаком цієї корейської страви, а також дивуйте домочадців і гостей новинками, приготованими на вашій кухні за допомогою наших рецептів.
Випадкові рецепти