Кільця кальмарів у клярі - один з кращих рецептів приготування цього виду морепродуктів. Завдяки особливій паніровці кальмари виходять хрусткими зовні і м'якими і ніжними всередині. Така страва підійде і для компанії друзів, і для романтичної вечері при свічках, і для святкового столу.
Кальмари вимийте, очистіть зсередини, обдайте тушки окропом і зніміть плівку. Наріжте філе кільцями. По периметру кожного кільця зробіть ножем надрізи на відстані приблизно 1 см один від одного.
Яйця розбийте в глибоку тарілку і збийте виделкою до однорідності. Занурте в яєчну масу надрізані кільця кальмарів. Перемішайте виделкою для рівномірного розподілу.
Приготуйте паніровку. Подрібніть картопляні чіпси до стану великої крихти. Змішайте в одній ємності борошно, подрібнені чіпси і розпушувач для тіста. Приправте суміш меленим чилі, сушеною петрушкою і білим перцем. Для поліпшення смаку всипте дрібку солі. Перемішайте інгредієнти, щоб панірування стало однорідним.
Покладіть в ємність з паніруванням вимочені в яйцях кальмари і перемішайте, щоб суха суміш покрила кільця з усіх боків. Постарайтеся використовувати всю отриману паніровку.
У сотейник або каструлю влийте рослинне масло і гарненько розігрійте. Коли температура масла досягне 180 градусів, опустіть туди кільця кальмарів і смажте, поки вони не зарум'яняться. На це піде не більше 2-3 хвилин. Не передержітЬ, інакше кільця стануть гумовими.
Готові кальмари шумівкою вийміть з фритюру і перекладіть на паперовий рушник, щоб вІн ввібрав надлишки жиру. Кільця кальмарів у клярі готові. Вони м'які, але з хрусткою скоринкою. Подавайте їх з соусом з майонезу і гострого кетчупу чилі або часникового соусу. Смачного!
Випадкові рецепти