Укр
Рус
Риба Другі страви Чеська кухня

Кільця кальмарів у клярі

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

850 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Кільця кальмарів у клярі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Кільця кальмарів у клярі - один з кращих рецептів приготування цього виду морепродуктів. Завдяки особливій паніровці кальмари виходять хрусткими зовні і м'якими і ніжними всередині. Така страва підійде і для компанії друзів, і для романтичної вечері при свічках, і для святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кільця кальмарів у клярі" (на 100 грам)

  • Білки9.7 гр.
  • Жири35.8 гр.
  • Вуглеводи16.3 гр.
  • Калорії430 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кальмари вимийте, очистіть зсередини, обдайте тушки окропом і зніміть плівку. Наріжте філе кільцями. По периметру кожного кільця зробіть ножем надрізи на відстані приблизно 1 см один від одного.

Крок - 1
02

Яйця розбийте в глибоку тарілку і збийте виделкою до однорідності. Занурте в яєчну масу надрізані кільця кальмарів. Перемішайте виделкою для рівномірного розподілу.

Крок - 2
03

Приготуйте паніровку. Подрібніть картопляні чіпси до стану великої крихти. Змішайте в одній ємності борошно, подрібнені чіпси і розпушувач для тіста. Приправте суміш меленим чилі, сушеною петрушкою і білим перцем. Для поліпшення смаку всипте дрібку солі. Перемішайте інгредієнти, щоб панірування стало однорідним.

Крок - 3
04

Покладіть в ємність з паніруванням вимочені в яйцях кальмари і перемішайте, щоб суха суміш покрила кільця з усіх боків. Постарайтеся використовувати всю отриману паніровку.

Крок - 4
05

У сотейник або каструлю влийте рослинне масло і гарненько розігрійте. Коли температура масла досягне 180 градусів, опустіть туди кільця кальмарів і смажте, поки вони не зарум'яняться. На це піде не більше 2-3 хвилин. Не передержітЬ, інакше кільця стануть гумовими.

Крок - 5
06

Готові кальмари шумівкою вийміть з фритюру і перекладіть на паперовий рушник, щоб вІн ввібрав надлишки жиру. Кільця кальмарів у клярі готові. Вони м'які, але з хрусткою скоринкою. Подавайте їх з соусом з майонезу і гострого кетчупу чилі або часникового соусу. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Курячі котлети в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети в мультиварці 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шніцель курячий на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель курячий на сковороді 45 6 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з буряка - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з буряка 30 4 3 з 5 - детальніше -