Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Київські котлети у духовці

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

866 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Київські котлети у духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Київські котлети у духовці – альтернативний рецепт приготування знаменитої страви української кухні. Зазвичай котлети по-київськи смажаться у фритюрі. Це смачно, але дуже корисно. Пропонуємо зробити такі самі котлети, але додатково запекти їх в духовці. На смак страва вийде навіть смачніше за класичну.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Київські котлети у духовці" (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири40.4 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії451 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж навпіл.

Крок - 1
02

Оберніть кожен шматочок харчовою плівкою і ретельно відбийте кухонним молоточком, щоб зробити якомога тоншим.

Крок - 2
03

Вершкове масло розріжте на шматочки за кількістю котлет. Кожен посоліть і поперчіть до смаку.

Крок - 3
04

Кріп вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно поріжте ножем і додайте до масла. Запануйте шматочки олії в кропі з усіх боків.

Крок - 4
05

Кожну курячу відбивну присипте за смаком сіллю та меленим чорним перцем. Викладіть зверху масло і загорніть в м'ясо за типом млинця. Зробіть так всі котлети і відправте до холодильника.

Крок - 5
06

Займіться паніровкою. Яйця вимийте, просушіть, розбийте в миску і збийте вінчиком до однорідності.

Крок - 6
07

В окрему ємність всипте панірувальні сухарі. Кожну котлету спочатку зануріть у яєчну масу. Потім обваляйте у сухарях.

Крок - 7
08

Повторіть те саме ще двічі (всього має вийти 3 шари панування). Поставте на плиту каструлю, влийте олію і розжаріть до 200 градусів Цельсія. Викладіть туди котлети і смажте 10 хвилин. Котлетки мають зарум'янитися.

Крок - 8
09

Перекладіть їх на лист і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу. Київські котлети у духовці мають провести теж 10 хвилин. Завдяки подвійній термічній обробці вони не встигають дуже сильно просочитися жиром і пригоріти і виходять соковитими і дуже смачними. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Запечена скумбрія з лимоном - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія з лимоном 50 2 3 з 5 - детальніше -
Млинці зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Млинці зі шпинатом 45 3 3 з 5 - детальніше -