Київські котлети у духовці – альтернативний рецепт приготування знаменитої страви української кухні. Зазвичай котлети по-київськи смажаться у фритюрі. Це смачно, але дуже корисно. Пропонуємо зробити такі самі котлети, але додатково запекти їх в духовці. На смак страва вийде навіть смачніше за класичну.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж навпіл.
Оберніть кожен шматочок харчовою плівкою і ретельно відбийте кухонним молоточком, щоб зробити якомога тоншим.
Вершкове масло розріжте на шматочки за кількістю котлет. Кожен посоліть і поперчіть до смаку.
Кріп вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно поріжте ножем і додайте до масла. Запануйте шматочки олії в кропі з усіх боків.
Кожну курячу відбивну присипте за смаком сіллю та меленим чорним перцем. Викладіть зверху масло і загорніть в м'ясо за типом млинця. Зробіть так всі котлети і відправте до холодильника.
Займіться паніровкою. Яйця вимийте, просушіть, розбийте в миску і збийте вінчиком до однорідності.
В окрему ємність всипте панірувальні сухарі. Кожну котлету спочатку зануріть у яєчну масу. Потім обваляйте у сухарях.
Повторіть те саме ще двічі (всього має вийти 3 шари панування). Поставте на плиту каструлю, влийте олію і розжаріть до 200 градусів Цельсія. Викладіть туди котлети і смажте 10 хвилин. Котлетки мають зарум'янитися.
Перекладіть їх на лист і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духову шафу. Київські котлети у духовці мають провести теж 10 хвилин. Завдяки подвійній термічній обробці вони не встигають дуже сильно просочитися жиром і пригоріти і виходять соковитими і дуже смачними. Смачного!
Випадкові рецепти