Укр
Рус
Хумус Другі страви Валлійська кухня

Хумус

( 4.9048 4 521 21 оцінка)

2688 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Хумус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Валлійська кухня, Бурятска кухня, Бразильська кухня, Болгарська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Покроковий рецепт про те, як зробити смачний і багатий білком хумус. Отримати цей справжній смак хумуса в домашніх умовах що може бути простіше. Насолоджуйтесь хумусом в якості закуски, гарніру. Хумус прекрасно поєднується з вегетаріанською, веганскою і безглютеновою дієтою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хумус" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії115 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Висипте нут в глибоку миску. Залийте великою кількістю води, насипте меншу частину харчової соди і залиште набухати на ніч (якщо у вас м'яка вода, то соду під час замочування годі й насипати).

Крок - 1
02

Вранці злийте всю воду з миски або використовуючи шумовку вийміть набряклий нут на широкий деко, струсіть його в сторони, щоб горошинки розподілилися по поверхні і лежали в один шар.

Крок - 2
03

Посипте зверху нут більшою частиною харчової соди. Сода застосовується для того, щоб краще і легше відокремлювалася шкірка і при її використанні нут швидше приготується. Поставте деко з нутом в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Крок - 3
04

Підсушений нут висипте в друшляк. Промийте його під проточною холодною водою. Пересипте в каструлю, залийте водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть, щоб нут готувався при невеликому кипінні.

Крок - 4
05

Під час варіння буде спливати шкірка, яка відстала від горошин, збирайте її шумівкою. Через 20 хвилин кипіння нуту, додайте до нього очищені від лушпиння зубки часнику, який годі й подрібнювати.

Крок - 5
06

Варіть нут до повної готовності, яку перевірте, роздавив одну або кілька горошин між пальцями, вони повинні легко роздавлюватися, перетворюючись в пюре.

Крок - 6
07

Приготований нут відкиньте на велике сито, щоб злити непотрібну воду. Потім пересипте нут в чашу блендера. Додайте до нього тахини, сіль, кумін і свіжовичавлений лимонний сік. Закрийте блендер і починайте подрібнювати.

Крок - 7
08

Подрібнюйте нут на високій швидкості і чим довше тим краще. Під час збивання, через отвір в кришці блендера ще додайте рапсове масло, оливкову олію і гарячу воду, щоб надати хумусу ніжної кремової текстури.

Крок - 8
09

Перед подачею додайте до хумусу невелику кількість нежирного йогурту і оливкової олії, приправте зеленню петрушки і кайенским перцем за смаком. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарськи 50 3 3 з 5 - детальніше -
Паштет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з яловичини 45 6 2 з 5 - детальніше -
Лазанья в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в мультиварці 50 6 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з яйцем 45 2 3 з 5 - детальніше -
?>