Покроковий рецепт про те, як зробити смачний і багатий білком хумус. Отримати цей справжній смак хумуса в домашніх умовах що може бути простіше. Насолоджуйтесь хумусом в якості закуски, гарніру. Хумус прекрасно поєднується з вегетаріанською, веганскою і безглютеновою дієтою.
Висипте нут в глибоку миску. Залийте великою кількістю води, насипте меншу частину харчової соди і залиште набухати на ніч (якщо у вас м'яка вода, то соду під час замочування годі й насипати).
Вранці злийте всю воду з миски або використовуючи шумовку вийміть набряклий нут на широкий деко, струсіть його в сторони, щоб горошинки розподілилися по поверхні і лежали в один шар.
Посипте зверху нут більшою частиною харчової соди. Сода застосовується для того, щоб краще і легше відокремлювалася шкірка і при її використанні нут швидше приготується. Поставте деко з нутом в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Підсушений нут висипте в друшляк. Промийте його під проточною холодною водою. Пересипте в каструлю, залийте водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть, щоб нут готувався при невеликому кипінні.
Під час варіння буде спливати шкірка, яка відстала від горошин, збирайте її шумівкою. Через 20 хвилин кипіння нуту, додайте до нього очищені від лушпиння зубки часнику, який годі й подрібнювати.
Варіть нут до повної готовності, яку перевірте, роздавив одну або кілька горошин між пальцями, вони повинні легко роздавлюватися, перетворюючись в пюре.
Приготований нут відкиньте на велике сито, щоб злити непотрібну воду. Потім пересипте нут в чашу блендера. Додайте до нього тахини, сіль, кумін і свіжовичавлений лимонний сік. Закрийте блендер і починайте подрібнювати.
Подрібнюйте нут на високій швидкості і чим довше тим краще. Під час збивання, через отвір в кришці блендера ще додайте рапсове масло, оливкову олію і гарячу воду, щоб надати хумусу ніжної кремової текстури.
Перед подачею додайте до хумусу невелику кількість нежирного йогурту і оливкової олії, приправте зеленню петрушки і кайенским перцем за смаком. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти