Хочу запропонувати приготувати другий після борщу буряковий суп - холодник. Це холодна літня юшка з бурякового відвару або квасу.
Яйце | 1 шт. |
Сметана | 1 ст.л |
Сіль | за смаком |
Кріп | 1 пуч. |
Огірок | 1 шт. |
Зелена цибуля | 1 пуч. |
Вода | 200 г. |
Помідор | 1 шт. |
Буряк | 1 шт. |
Вимивається великий буряк, очищається, шаткується. Свіжі помідори перетираються через сито.
У киплячу воду додається буряк, а також свіжі помідори. Щоб не підгорів буряк, періодично необхідно додавати воду і тушкувати близько півтори години.
Після того, як вона протушкувалась, додається ще вода, нарізані цибуля, огірок і кріп, готується близько 10-ти хв. і охолоджується, попередньо посоливши. Холодник подається зі сметаною і розтертим вареним жовтком.