Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодник

( 4.8438 4 532 32 оцінки)

3385 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Холодник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

До розряду холодних супів відноситься чудова вітамінна перша страва під назвою холодник. Назва говорить сама за себе, і напевно зрозуміло, що головним інгредієнтом в цій страві є буряк. Така страва, як холодник, користується великою популярністю, особливо в жарку пору, коли хочеться освіжити організм і при цьому смачно і ситно поїсти. Холодник - це хороший варіант холодного супу, який володіє насиченим смаком і дуже апетитно і яскраво виглядає. Такка страва просто і швидко готується і сподобається як любителям вегетаріанського харчування, так і м'ясоїдам.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодник" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії21 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Як правило, холодник готується на буряковому відварі, а потім вже додається заправка у вигляді кефіру, сметани, квасу та ін. Ми пропонуємо вам варіант холодника трохи ситніше і рекомендуємо приготувати його на м'ясному бульйоні, наприклад на курячому. Поки бульйон готується, займемося підготовкою продуктів для холодника. Буряк чистимо від шкірки і миємо, а потім нарізаємо на дрібні кубики.

Крок - 1
02

Також в цьому рецепті ми використовуємо бурякове бадилля, яке ретельно миємо під проточною водою, а потім дрібно шаткуємо. Тепер в каструлю наливаємо 1 літр бульйону і викладаємо в неї нарізаний буряк і бадилля.

Крок - 2
03

Відразу додаємо лимонний сік, він допоможе зберегти гарний колір буряка, і ще відразу можна трохи підсолити холодник. Готуємо буряк хвилин 40, а потім знімаємо з вогню і ставимо охолоджуватися.

Крок - 3
04

В холодник часто додають свіжі огірки, які надають страві ще більшої свіжості. Ми пропонуємо крім огірків, збагатити смак ще і редискою. Отже, чистимо огірки від шкірки, від редиски відрізаємо хвостики, миємо й нарізаємо все це на дрібні кубики. Також миємо зелень: цибулю і кріп, після чого шаткуємо їх.

Крок - 4
05

Після того, як відвар з буряка повністю охолоне, додаємо в нього подрібнені огірки, редис, а також зелену цибулю і кріп. Тепер наливаємо охолоджений кефір, ще раз підсолюємо і кидаємо мелений перець.

Крок - 5
06

Потім все ретельно перемішуємо. В результаті у нас виходить неймовірно красивий суп яскравого рожевого кольору, з чудовим ароматом і дуже апетитним виглядом. Перед тим, як вживати холодник, рекомендуємо відправити його в холодильник години на півтора-дві, щоб він ще більше охолов і настоявся.

Крок - 6
07

Подавати холодник рекомендуємо з відвареним яйцем або картоплею, також він відмінно виглядає і без будь-яких добавок. Холодник - це хороший спосіб не стояти біля плити довго, щоб приготувати що-небудь смачне і корисне і нагодувати всю сім'ю. Досить зовсім небагато часу і зусиль, і на вашому столі буде красуватися яскрава перша страва, яка обов'язково сподобається вашим домочадцям своєю свіжістю і насиченістю смаку.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша на воді - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на воді 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Картопля тушкована зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована зі свининою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Паста болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Паста болоньєзе 40 4 3 з 5 - детальніше -
Лобіо по-вірменськи - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо по-вірменськи 70 6 3 з 5 - детальніше -
Козинаки по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Козинаки по-домашньому 55 1 3 з 5 - детальніше -