До розряду холодних супів відноситься чудова вітамінна перша страва під назвою холодник. Назва говорить сама за себе, і напевно зрозуміло, що головним інгредієнтом в цій страві є буряк. Така страва, як холодник, користується великою популярністю, особливо в жарку пору, коли хочеться освіжити організм і при цьому смачно і ситно поїсти. Холодник - це хороший варіант холодного супу, який володіє насиченим смаком і дуже апетитно і яскраво виглядає. Такка страва просто і швидко готується і сподобається як любителям вегетаріанського харчування, так і м'ясоїдам.
Як правило, холодник готується на буряковому відварі, а потім вже додається заправка у вигляді кефіру, сметани, квасу та ін. Ми пропонуємо вам варіант холодника трохи ситніше і рекомендуємо приготувати його на м'ясному бульйоні, наприклад на курячому. Поки бульйон готується, займемося підготовкою продуктів для холодника. Буряк чистимо від шкірки і миємо, а потім нарізаємо на дрібні кубики.
Також в цьому рецепті ми використовуємо бурякове бадилля, яке ретельно миємо під проточною водою, а потім дрібно шаткуємо. Тепер в каструлю наливаємо 1 літр бульйону і викладаємо в неї нарізаний буряк і бадилля.
Відразу додаємо лимонний сік, він допоможе зберегти гарний колір буряка, і ще відразу можна трохи підсолити холодник. Готуємо буряк хвилин 40, а потім знімаємо з вогню і ставимо охолоджуватися.
В холодник часто додають свіжі огірки, які надають страві ще більшої свіжості. Ми пропонуємо крім огірків, збагатити смак ще і редискою. Отже, чистимо огірки від шкірки, від редиски відрізаємо хвостики, миємо й нарізаємо все це на дрібні кубики. Також миємо зелень: цибулю і кріп, після чого шаткуємо їх.
Після того, як відвар з буряка повністю охолоне, додаємо в нього подрібнені огірки, редис, а також зелену цибулю і кріп. Тепер наливаємо охолоджений кефір, ще раз підсолюємо і кидаємо мелений перець.
Потім все ретельно перемішуємо. В результаті у нас виходить неймовірно красивий суп яскравого рожевого кольору, з чудовим ароматом і дуже апетитним виглядом. Перед тим, як вживати холодник, рекомендуємо відправити його в холодильник години на півтора-дві, щоб він ще більше охолов і настоявся.
Подавати холодник рекомендуємо з відвареним яйцем або картоплею, також він відмінно виглядає і без будь-яких добавок. Холодник - це хороший спосіб не стояти біля плити довго, щоб приготувати що-небудь смачне і корисне і нагодувати всю сім'ю. Досить зовсім небагато часу і зусиль, і на вашому столі буде красуватися яскрава перша страва, яка обов'язково сподобається вашим домочадцям своєю свіжістю і насиченістю смаку.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти