Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Холодник

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Холодник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочу запропонувати приготувати другий після борщу буряковий суп - холодник. Це холодна літня юшка з бурякового відвару або квасу.

Інгредієнти

Яйце1 шт.
Сметана1 ст.л
Сіль за смаком
Кріп1 пуч.
Огірок1 шт.
Зелена цибуля1 пуч.
Вода200 г.
Помідор1 шт.
Буряк1 шт.

Покроковий рецепт

01

Вимивається великий буряк, очищається, шаткується. Свіжі помідори перетираються через сито.

Крок - 1
02

У киплячу воду додається буряк, а також свіжі помідори. Щоб не підгорів буряк, періодично необхідно додавати воду і тушкувати близько півтори години.

Крок - 2
03

Після того, як вона протушкувалась, додається ще вода, нарізані цибуля, огірок і кріп, готується близько 10-ти хв. і охолоджується, попередньо посоливши. Холодник подається зі сметаною і розтертим вареним жовтком.  

Крок - 3

Оцінити рецепт