Укр
Рус
thermomix thermomix
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодник

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Холодник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

До розряду холодних супів відноситься чудова вітамінна перша страва під назвою холодник. Назва говорить сама за себе, і напевно зрозуміло, що головним інгредієнтом в цій страві є буряк. Така страва, як холодник, користується великою популярністю, особливо в жарку пору, коли хочеться освіжити організм і при цьому смачно і ситно поїсти. Холодник - це хороший варіант холодного супу, який володіє насиченим смаком і дуже апетитно і яскраво виглядає. Такка страва просто і швидко готується і сподобається як любителям вегетаріанського харчування, так і м'ясоїдам.

Інгредієнти

  • сік лимонний 2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Огірок 2 шт.
  • Редис 7 шт.
  • Кріп 1 пуч.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Бурякові листя 4 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Бульйон 1 л.
  • Кефір 300 мл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Як правило, холодник готується на буряковому відварі, а потім вже додається заправка у вигляді кефіру, сметани, квасу та ін. Ми пропонуємо вам варіант холодника трохи ситніше і рекомендуємо приготувати його на м'ясному бульйоні, наприклад на курячому. Поки бульйон готується, займемося підготовкою продуктів для холодника. Буряк чистимо від шкірки і миємо, а потім нарізаємо на дрібні кубики.

    Крок - 1
  2. 02

    Також в цьому рецепті ми використовуємо бурякове бадилля, яке ретельно миємо під проточною водою, а потім дрібно шаткуємо. Тепер в каструлю наливаємо 1 літр бульйону і викладаємо в неї нарізаний буряк і бадилля.

    Крок - 2
  3. 03

    Відразу додаємо лимонний сік, він допоможе зберегти гарний колір буряка, і ще відразу можна трохи підсолити холодник. Готуємо буряк хвилин 40, а потім знімаємо з вогню і ставимо охолоджуватися.

    Крок - 3
  4. 04

    В холодник часто додають свіжі огірки, які надають страві ще більшої свіжості. Ми пропонуємо крім огірків, збагатити смак ще і редискою. Отже, чистимо огірки від шкірки, від редиски відрізаємо хвостики, миємо й нарізаємо все це на дрібні кубики. Також миємо зелень: цибулю і кріп, після чого шаткуємо їх.

    Крок - 4
  5. 05

    Після того, як відвар з буряка повністю охолоне, додаємо в нього подрібнені огірки, редис, а також зелену цибулю і кріп. Тепер наливаємо охолоджений кефір, ще раз підсолюємо і кидаємо мелений перець.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім все ретельно перемішуємо. В результаті у нас виходить неймовірно красивий суп яскравого рожевого кольору, з чудовим ароматом і дуже апетитним виглядом. Перед тим, як вживати холодник, рекомендуємо відправити його в холодильник години на півтора-дві, щоб він ще більше охолов і настоявся.

    Крок - 6
  7. 07

    Подавати холодник рекомендуємо з відвареним яйцем або картоплею, також він відмінно виглядає і без будь-яких добавок. Холодник - це хороший спосіб не стояти біля плити довго, щоб приготувати що-небудь смачне і корисне і нагодувати всю сім'ю. Досить зовсім небагато часу і зусиль, і на вашому столі буде красуватися яскрава перша страва, яка обов'язково сподобається вашим домочадцям своєю свіжістю і насиченістю смаку.

    Крок - 7

Оцінити рецепт