Холодець - це страва, що з'явилася спонтанно. Людство звернуло увагу, що якщо довго варити бульйон з м'яса, то потім в холоді він повністю застигає. Спочатку м'ясний холодець варили з яловичини або свинини, з м'яса, яке більш жирне. Але пізніше почали використовувати і курку, але вже з додаванням желатину, щоб додати страві правильну і красиву форму при застиганні.
В першу чергу займіться підготовкою головного інгредієнта цієї страви. Отже, куряче філе ретельно промийте під проточною водою, якщо є жирові плівки, не видаляйте, їх можна буде усунути після виварювання м'яса.
Потім очистіть від шкірки моркву (бажано молоду), переріжте навпіл, якщо вона велика, і складіть на обробну дошку, до подальшого використання.
Тепер акуратно відкрийте банки консервованої кукурузки і горошку і висипте їх вміст на дрібне сито, поміщене на невелику каструлю. Залиште продукти на ситі до повного видалення зайвої вологи, а потім пересипте горох з кукурудзою в глибоку каструлю.
Потім додайте в каструлю раніше очищену моркву і покладіть підготовлене куряче філе. Залийте в ємність воду, повністю покривши всі продукти в ній.
Далі добре посоліть вміст, додайте в каструлю лавровий лист, чорний перець горошок (можна додати духмяний), помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до найнижчого і варіть все, до повної готовності продуктів, близько 30 хвилин.
Тепер за допомогою дрібного сита відокремте вміст каструлі від бульйону. Відціджений бульйон залийте поки в окремий кухлик.
Потім відварене куряче філе викладіть на обробну дошку, охолодіть, а потім гострим ножем подрібніть його до тонких волокон. Так само наріжте на невеликі кубики відварену моркву.
Тепер помістіть маленьку каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Покладіть в киплячу воду курячі яйця і варіть, до повної готовності, близько 10 хвилин. Потім помістіть відварені яйця в холодну воду на час, очистіть від шкірки і кожне переріжте навпіл.
Далі в спеціальні глибокі піали (куди будете поміщати всі інгредієнти майбутнього холодцю) на дно покладіть заздалегідь вимиті гілочки петрушки. Потім покладіть одну частину відвареного яйця, бажано жовтком на дно ємності.
Поверх яйця засипте відварену кукурузку і горох, подрібнену моркву, і на самому верху укладіть відварене подрібнене куряче м'ясо.
Далі помістіть каструлю з бульйоном знову на плиту і закип'ятіть, зніміть з вогню, засипте в бульйон желатин і ретельно перемішайте, до повного його розчинення.
Утворену бульйонно-желатиновою сумішшю залийте вміст піал, повністю покривши укладені продукти. Тепер охолодіть вміст піал до кімнатної температури і відправте в холодильник. В ідеалі страва повинна постояти в холодному місці не менше 6 годин.
Застиглий м'ясний холодець акуратно перемістіть на тарілку, перевернувши піалу, прикрасьте свіжою гілочкою петрушки, і подавайте з часточками лимона на святковий стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти