Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Холодець м’ясний

8 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Осінь, Зима, Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочу поділиться рецептом холодцю зі свинячих ніжок і курки. Смачнішого ви не пробували!

Інгредієнти

Вода2.5 л.
Сіль за смаком
Перець чорний горошок6 шт.
Лавровий лист2 шт.
Цибуля1 шт.
Часник1 шт.
Морква1 шт.
Стегно куряче500 г.
Ніжка свиняча2 шт.

Покроковий рецепт

01

М'ясо залити холодною водою на 2 години, злити воду і повторити. М'ясо, моркву порізану брусками, цибулини з хрестоподібним надрізом на торці і спеції залити водою так, щоб весь вміст в посуді було покрито водою і на слабкому  вогні довести до кипіння. Обов'язково знімати пінку.

Крок - 1
02

Вариться майбутній холодець під кришкою на слабкому вогні приблизно 6 годин, тобто м'ясо повинно легко відходити від кістки. Під час варіння доливати воду не рекомендується, але при необхідності можна. Щоб переконатися  в готовності варива для холодцю, треба ложкою зачерпнути бульйон і на півгодини поставити в холодильник. Якщо рідина застигла, тоді весь бульйон з продуктами відставляєте в сторону для охолодження.

Крок - 2
03

Весь вміст вийняти з бульйону, перебрати м'ясо, видаливши шкірку і кістки.

Крок - 3
04

У бульйон додати роздавлений часник і дати йому настоятися десять хвилин, а потім від  душі посолити, щоб відчувалася   легка пересоленість.

Крок - 4
05

Викладене в форми м'ясо залити процідженим бульйоном і поставити в холодильник до повного застигання. До столу подають холодець з хроном або гірчицею.

Крок - 5

Оцінити рецепт