Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Холодець м’ясний

( 4.8000 4 525 25 оцінок)

3880 - переглядів
100 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Холодець - це страва, що з'явилася спонтанно. Людство звернуло увагу, що якщо довго варити бульйон з м'яса, то потім в холоді він повністю застигає. Спочатку м'ясний холодець варили з яловичини або свинини, з м'яса, яке більш жирне. Але пізніше почали використовувати і курку, але вже з додаванням желатину, щоб додати страві правильну і красиву форму при застиганні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець м’ясний" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи0.7 гр.
  • Калорії30 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою головного інгредієнта цієї страви. Отже, куряче філе ретельно промийте під проточною водою, якщо є жирові плівки, не видаляйте, їх можна буде усунути після виварювання м'яса.

Крок - 1
02

Потім очистіть від шкірки моркву (бажано молоду), переріжте навпіл, якщо вона велика, і складіть на обробну дошку, до подальшого використання.

Крок - 2
03

Тепер акуратно відкрийте банки консервованої кукурузки і горошку і висипте їх вміст на дрібне сито, поміщене на невелику каструлю. Залиште продукти на ситі до повного видалення зайвої вологи, а потім пересипте горох з кукурудзою в глибоку каструлю.

Крок - 3
04

Потім додайте в каструлю раніше очищену моркву і покладіть підготовлене куряче філе. Залийте в ємність воду, повністю покривши всі продукти в ній.

Крок - 4
05

Далі добре посоліть вміст, додайте в каструлю лавровий лист, чорний перець горошок (можна додати духмяний), помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до найнижчого і варіть все, до повної готовності продуктів, близько 30 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер за допомогою дрібного сита відокремте вміст каструлі від бульйону. Відціджений бульйон залийте поки в окремий кухлик.

Крок - 6
07

Потім відварене куряче філе викладіть на обробну дошку, охолодіть, а потім гострим ножем подрібніть його до тонких волокон. Так само наріжте на невеликі кубики відварену моркву.

Крок - 7
08

Тепер помістіть маленьку каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Покладіть в киплячу воду курячі яйця і варіть, до повної готовності, близько 10 хвилин. Потім помістіть відварені яйця в холодну воду на час, очистіть від шкірки і кожне переріжте навпіл.

Крок - 8
09

Далі в спеціальні глибокі піали (куди будете поміщати всі інгредієнти майбутнього холодцю) на дно покладіть заздалегідь вимиті гілочки петрушки. Потім покладіть одну частину відвареного яйця, бажано жовтком на дно ємності.

Крок - 9
10

Поверх яйця засипте відварену кукурузку і горох, подрібнену моркву, і на самому верху укладіть відварене подрібнене куряче м'ясо.

Крок - 10
11

Далі помістіть каструлю з бульйоном знову на плиту і закип'ятіть, зніміть з вогню, засипте в бульйон желатин і ретельно перемішайте, до повного його розчинення.

Крок - 11
12

Утворену бульйонно-желатиновою сумішшю залийте вміст піал, повністю покривши укладені продукти. Тепер охолодіть вміст піал до кімнатної температури і відправте в холодильник. В ідеалі страва повинна постояти в холодному місці не менше 6 годин.

Крок - 12
13

Застиглий м'ясний холодець акуратно перемістіть на тарілку, перевернувши піалу, прикрасьте свіжою гілочкою петрушки, і подавайте з часточками лимона на святковий стіл.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний суп харчо - покроковий рецепт, фото 1 Пісний суп харчо 60 6 2 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з куркою і капустою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з куркою і капустою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Самса з баклажаном - покроковий рецепт, фото 1 Самса з баклажаном 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Фріттата з кабачками - покроковий рецепт, фото 1 Фріттата з кабачками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Сирні крокети - покроковий рецепт, фото 1 Сирні крокети 40 3 2 з 5 - детальніше -