Якщо в будинку витає неймовірний аромат випічки - він завжди наповнюється особливим затишком. Ароматний домашній хліб з хрусткою скоринкою - що може бути краще і смачніше? Звичайно ж, не кожен може дозволити собі готувати хліб удома, і на це є цілком об'єктивні причини. Але на щастя, існує незамінний помічник сучасним господиням на кухні - хлібопічка. З цим дивом техніки ви без проблем приготуєте хліб або іншу випічку, а також вона допоможе вам зварити і інші страви, наприклад соуси або те ж варення.
Якщо у вас є вдома цей прилад, тоді поспішаємо поділитися рецептом домашнього хліба в хлібопічці. Хліб в хлібопічці - це простий спосіб приготувати дійсно смачну домашню випічку без особливих труднощів і при мінімальних витратах. Хлібопічка все зробить за вас, досить просто дотримуватися інструкції приготування і підготувати необхідні інгредієнти. Почнемо з того, що в невелику ємність помістимо яєчні білки, які акуратно відокремлюємо від жовтків. Як правило, в комплекті до хлібопічки йде мірний стаканчик і мірна ложечка, тому краще використовувати її.
Отже, до білків додаємо цукор, сіль, винний оцет і рослинне масло. Також наливаємо воду. Бажано, щоб вода була кип'яченою, кімнатної температури.
Тепер змішаємо всі ці компоненти за допомогою вінчика, а потім переливаємо суміш у чашу хлібопічки. Після цього засипаємо борошно і додаємо сухі дріжджі.
Різні моделі хлібопічок мають і відмінні режими і програми, але стандартні набори опцій однакові у всіх. Отже, коли всі інгредієнти в хлібопічці, вибираємо програму. У нашому випадку це «Французький хліб». Мабуть, це найдовша програма, але результат дійсно чудовий. Ця програма характерна тим, що спочатку вона підігріває всі компоненти, а потім вже починає вимішувати. Але якщо ви хочете отримати хрустку скоринку, тоді підігрів краще відразу відключити. Вибираємо ступінь скоринки - засмажену або середню, на ваш розсуд. Ще потрібно встановити програму ваги до 1 кг. Ну і логічно натискаємо кнопку старту.
Хлібопічка сама замішує тісто, просто вам необхідно спостерігати за його густотою. Якщо тісто дуже густе - можна додати трішки води, а якщо навпаки липке і чіпляється за стінки чаші - тоді підсипає борошно.
Через кілька годин після всіх виконаних процедур у вас буде ароматний, м'який, неймовірно ніжний і смачний хлібець з хрусткою скоринкою. Використовуйте хлібопічку по повній і готуйте чудовий домашній хліб, нехай ваші домочадці насолоджуються. А якщо у вас ще немає такого помічника - рекомендуємо обов'язково обзавестися. Хліб в хлібопічці - це просто, легко, доступно і дуже смачно.
Випадкові рецепти