Швидкий і легкий рецепт кленового вівсяного хліба. Дотримуйтесь цього рецепту, щоб дізнатися, як приготувати м'який домашній вівсяний хліб з нуля в духовці.
У великій мисці для змішування або в чаші з електричним міксером змішайте киплячу воду і вівсяні пластівці.
Потім додайте в миску кленовий сироп, розтоплене вершкове масло і сіль. Змішайте всі інгредієнти і дайте трохи утвореній масі охолонути.
Потім додайте в охолоджену масу, заздалегідь просіяне борошно, сухі дріжджі і обережно розмішайте, до утворення густої маси (тіста). Викладіть грудку тіста на присипаний борошном стіл і ретельно вимісіть, до гладкого стану, близько 7-8 хвилин.
Помістіть приготоване тісто в злегка змащену олією миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте піднятися протягом години, поки воно не подвоїться. Бажано помістити миску з тістом в тепле місце.
Акуратно сдуйте підняте тісто, ще раз обережно його вимісіть, і сформуйте овальної форми буханець.
Помістіть майбутню випічку в злегка змащену олією спеціальну форму для випічки (хліба) такого розміру, як маєте в господарстві. Накрийте форму з вмістом харчовою плівкою, щоб тісто піднялося приблизно близько години, або щоб воно трохи звисало з країв ємності.
Розігрійте духовку до 175 - 180 градусів. Змастіть вершину майбутнього хліба водою і рясно посипте вівсяними пластівцями зверху буханця. Надішліть форму з випічкою в розігріту духовку і випікайте близько 40-45 хвилин. Якщо хліб занадто швидко почне підрум'янюватися, накрийте зверху алюмінієвою фольгою і залиште до кінця випікання.
Готовому хлібу, запеченому в духовці, дайте повністю охолонути перед різкою на спеціальній решітці. Потім наріжте хліб тонкими скибочками і подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти