Укр
Рус
Хліб Випічка Українська кухня

Хліб в духовці

( 4.8750 4 532 32 оцінки)

2844 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Хліб в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Швидкий і легкий рецепт кленового вівсяного хліба. Дотримуйтесь цього рецепту, щоб дізнатися, як приготувати м'який домашній вівсяний хліб з нуля в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хліб в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири7.4 гр.
  • Вуглеводи50.4 гр.
  • Калорії297 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій мисці для змішування або в чаші з електричним міксером змішайте киплячу воду і вівсяні пластівці.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску кленовий сироп, розтоплене вершкове масло і сіль. Змішайте всі інгредієнти і дайте трохи утвореній масі охолонути.

Крок - 2
03

Потім додайте в охолоджену масу, заздалегідь просіяне борошно, сухі дріжджі і обережно розмішайте, до утворення густої маси (тіста). Викладіть грудку тіста на присипаний борошном стіл і ретельно вимісіть, до гладкого стану, близько 7-8 хвилин.

Крок - 3
04

Помістіть приготоване тісто в злегка змащену олією миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте піднятися протягом години, поки воно не подвоїться. Бажано помістити миску з тістом в тепле місце.

Крок - 4
05

Акуратно сдуйте підняте тісто, ще раз обережно його вимісіть, і сформуйте овальної форми буханець.

Крок - 5
06

Помістіть майбутню випічку в злегка змащену олією спеціальну форму для випічки (хліба) такого розміру, як маєте в господарстві. Накрийте форму з вмістом харчовою плівкою, щоб тісто піднялося приблизно близько години, або щоб воно трохи звисало з країв ємності.

Крок - 6
07

Розігрійте духовку до 175 - 180 градусів. Змастіть вершину майбутнього хліба водою і рясно посипте вівсяними пластівцями зверху буханця. Надішліть форму з випічкою в розігріту духовку і випікайте близько 40-45 хвилин. Якщо хліб занадто швидко почне підрум'янюватися, накрийте зверху алюмінієвою фольгою і залиште до кінця випікання.

Крок - 7
08

Готовому хлібу, запеченому в духовці, дайте повністю охолонути перед різкою на спеціальній решітці. Потім наріжте хліб тонкими скибочками і подавайте до обіднього столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бефстроганов з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з грибами 30 6 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на кісточці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на кісточці 80 6 3 з 5 - детальніше -