Укр
Рус
Хінкалі Другі страви Грузинська кухня

Хінкалі

( 4.8182 4 533 33 оцінки)

3443 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хінкалі - національне блюдо грузинської кухні, спробуйте і вам сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хінкалі" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи27.6 гр.
  • Калорії246 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясо для фаршу виберіть без жилок і плівок. Прокрутіть його на м'ясорубці з крупними гратами і помістіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Очистіть ріпчасту цибулю і дрібно накришіть або подрібніть блендером, таким чином він дасть ще більше соку. До фаршу відправте цибулю, додайте червоний перець, чорний мелений і нарізану зелень кінзи, яка додасть страві особливого смаку і аромат.

Крок - 2
03

Щоб м'ясна начинка була соковитою і утворювала багато бульйону в тісті, додайте в неї теплу воду, щоб жир не брався грудками. Вливайте воду поступово, невеликими порціями, перемішуючи фарш руками або ретельно ложкою. Накрийте миску з начинкою плівкою і поставте його в холодильник на 30 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом замісіть тісто. У миску просійте (кілька разів) борошно, в гірці зробіть поглиблення. Налийте воду і вбийте яйце. Додайте солі на свій смак і вимісіть щільне тісто вручну або для швидкості приготування, можна скористатися тістомісом (якщо він у вас є).

Крок - 4
05

Викладіть тісто на присипаний борошном стіл. Спочатку, придавлюючи тісто пальцями, розрівняйте його в невелике коло, а потім розкачайте качалкою до товщини приблизно 5-7 міліметрів.

Крок - 5
06

Візьміть чарку або склянку. Виріжте кружечки по всьому периметру розкачане тісто. Кожен кружечок розкачайте в більш тонкі коржі до 2 міліметрів.

Крок - 6
07

Тісто готове, вийміть з холодильника м'ясну начинку і поставте на стіл. Поставте відразу каструлю з водою для варіння хінкалі на плиту, щоб закипала вода. І приступайте до ліплення. На корж покладіть начинку. Підніміть краї тіста і складайте краї гармошкою, як можна щільніше.

Крок - 7
08

Одержаний хвостик добре скріпіть і трохи проверніть. Зліплені хінкалі ставте на стіл або дошку (присипану невеликою кількістю борошна), мішечком вниз, щоб отримати плоске дно, яке після приготування, зручно буде кусати.

Крок - 8
09

Хінкалі помістіть в киплячу підсолену воду, в такій кількості, щоб вони вільно плавали і не прилипали один до одного, перемішайте.

Крок - 9
10

Готуйте хінкалі, поки вони не спливуть мішечками до верху, а хвостики виявляться внизу. Потім ще 2-3 хвилини. Повний час варіння займе не більше 10 хвилин. Виймайте готові хінкалі шумівкою на блюдо. Приправте свіжомеленим чорним перцем і подавайте негайно до столу. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вірменський шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський шашлик зі свинини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча радість - покроковий рецепт, фото 1 Куряча радість 50 4 3 з 5 - детальніше -
Мідії, приготовані в панцирі - покроковий рецепт, фото 1 Мідії, приготовані в панцирі 45 3 3 з 5 - детальніше -
Картопля, фарширована м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля, фарширована м’ясом 50 3 3 з 5 - детальніше -