Хінкалі - національне блюдо грузинської кухні, спробуйте і вам сподобається.
М'ясо для фаршу виберіть без жилок і плівок. Прокрутіть його на м'ясорубці з крупними гратами і помістіть в глибоку миску.
Очистіть ріпчасту цибулю і дрібно накришіть або подрібніть блендером, таким чином він дасть ще більше соку. До фаршу відправте цибулю, додайте червоний перець, чорний мелений і нарізану зелень кінзи, яка додасть страві особливого смаку і аромат.
Щоб м'ясна начинка була соковитою і утворювала багато бульйону в тісті, додайте в неї теплу воду, щоб жир не брався грудками. Вливайте воду поступово, невеликими порціями, перемішуючи фарш руками або ретельно ложкою. Накрийте миску з начинкою плівкою і поставте його в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом замісіть тісто. У миску просійте (кілька разів) борошно, в гірці зробіть поглиблення. Налийте воду і вбийте яйце. Додайте солі на свій смак і вимісіть щільне тісто вручну або для швидкості приготування, можна скористатися тістомісом (якщо він у вас є).
Викладіть тісто на присипаний борошном стіл. Спочатку, придавлюючи тісто пальцями, розрівняйте його в невелике коло, а потім розкачайте качалкою до товщини приблизно 5-7 міліметрів.
Візьміть чарку або склянку. Виріжте кружечки по всьому периметру розкачане тісто. Кожен кружечок розкачайте в більш тонкі коржі до 2 міліметрів.
Тісто готове, вийміть з холодильника м'ясну начинку і поставте на стіл. Поставте відразу каструлю з водою для варіння хінкалі на плиту, щоб закипала вода. І приступайте до ліплення. На корж покладіть начинку. Підніміть краї тіста і складайте краї гармошкою, як можна щільніше.
Одержаний хвостик добре скріпіть і трохи проверніть. Зліплені хінкалі ставте на стіл або дошку (присипану невеликою кількістю борошна), мішечком вниз, щоб отримати плоске дно, яке після приготування, зручно буде кусати.
Хінкалі помістіть в киплячу підсолену воду, в такій кількості, щоб вони вільно плавали і не прилипали один до одного, перемішайте.
Готуйте хінкалі, поки вони не спливуть мішечками до верху, а хвостики виявляться внизу. Потім ще 2-3 хвилини. Повний час варіння займе не більше 10 хвилин. Виймайте готові хінкалі шумівкою на блюдо. Приправте свіжомеленим чорним перцем і подавайте негайно до столу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти