Риба-дуже популярна в раціоні, завдяки живильній цінності, є багатим джерелом протеїну, вітамінів і мінералів. Хек ще й маложирна риба, містить в собі всього 4% жиру. Пропоную варіант приготування тушкованої риби.
Для початку підготуйте головний інгредієнт цієї страви. Отже, тушку хека ретельно очистіть від нутрощів і звільніть від плавників. Потім добре промийте рибу під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Наріжте хек на невеликі шматки, складіть в миску і добре присоліть і приперчіть чорним меленим перцем.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями. Потім звільніть від шкірки моркву і натріть на самій великій тертці (можна подрібнити іншим способом).
Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре прогрійте. Потім покладіть в гаряче масло, попередньо викачані в борошні шматки хека, і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої скоринки на рибі.
Потім помістіть сковорідку глибше на плиту, налийте в неї масло і добре розігрійте. Покладіть в киплячу олію подрібнену цибулю з морквою і обсмажуйте, перемішуючи, до розм'якшення овочів.
Потім покладіть в чашку томатну пасту, залийте її теплою водою і добре перемішайте, до розчинення пасти. Утвореною томатною сумішшю залийте обсмажену цибулю з морквою, додайте лавровий лист, чорний перець горошок і протоміть вміст близько 5 хвилин.
Потім покладіть обсмажену рибу в сотейник або дрібну каструлю і залийте підготовленою масою з овочів. Помістіть каструлю з хеком і овочами на плиту (за потребою долийте воду) і на середньому вогні протоміть приблизно 5-10 хвилин.
Готовий хек тушкований з овочами викладіть на тарілку і подавайте до столу. Ця риба дуже смачна, а головне підходить як до буденного столу, так і на святковий. Причому хек ситний і смачний як в гарячому вигляді, так і в холодному. Пробуйте готувати і балуйте себе і своїх близьких.
Випадкові рецепти