Укр
Рус
Риба Другі страви Італійська кухня

Хек тушкований з овочами

( 4.7917 2 524 24 оцінки)

11863 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Корейська кухня, Китайська кухня, Японська кухня, Грузинська кухня

Дієта: Спортивне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В скороварці, В повільноварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Риба-дуже популярна в раціоні, завдяки живильній цінності, є багатим джерелом протеїну, вітамінів і мінералів. Хек ще й маложирна риба, містить в собі всього 4% жиру. Пропоную варіант приготування тушкованої риби.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хек тушкований з овочами" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте головний інгредієнт цієї страви. Отже, тушку хека ретельно очистіть від нутрощів і звільніть від плавників. Потім добре промийте рибу під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Наріжте хек на невеликі шматки, складіть в миску і добре присоліть і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями. Потім звільніть від шкірки моркву і натріть на самій великій тертці (можна подрібнити іншим способом).

Крок - 2
03

Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре прогрійте. Потім покладіть в гаряче масло, попередньо викачані в борошні шматки хека, і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої скоринки на рибі.

Крок - 3
04

Потім помістіть сковорідку глибше на плиту, налийте в неї масло і добре розігрійте. Покладіть в киплячу олію подрібнену цибулю з морквою і обсмажуйте, перемішуючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 4
05

Потім покладіть в чашку томатну пасту, залийте її теплою водою і добре перемішайте, до розчинення пасти. Утвореною томатною сумішшю залийте обсмажену цибулю з морквою, додайте лавровий лист, чорний перець горошок і протоміть вміст близько 5 хвилин.

Крок - 5
06

Потім покладіть обсмажену рибу в сотейник або дрібну каструлю і залийте підготовленою масою з овочів. Помістіть каструлю з хеком і овочами на плиту (за потребою долийте воду) і на середньому вогні протоміть приблизно 5-10 хвилин.

Крок - 6
07

Готовий хек тушкований з овочами викладіть на тарілку і подавайте до столу. Ця риба дуже смачна, а головне підходить як до буденного столу, так і на святковий. Причому хек ситний і смачний як в гарячому вигляді, так і в холодному. Пробуйте готувати і балуйте себе і своїх близьких.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на сметані 50 3 3 з 5 - детальніше -