Укр
Рус
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Хаш з яловичини

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

2773 - переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Хаш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо вам набридли пісні і низькокалорійні страви, тоді рекомендуємо приготувати відому кавказьку страву - хаш. Це суп з яловичих ніжок. Дуже ситний, наваристий і смачний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хаш з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки17.2 гр.
  • Жири6.4 гр.
  • Вуглеводи9.5 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для приготування хаша вам необхідні яловичі ніжки. Добре їх очистіть. Якщо є можливість, обпаліть їх на вогні. Уважно розгляньте наявність волосків. Поскобліть, ретельно помийте під проточною водою. Розрубайте на частини або розріжте ножем по суглобах. Далі яловичі ніжки потрібно вимочити в холодній воді, хоча б протягом декількох годин. Після цього ще раз ретельно помийте всі шматочки. Візьміть каструлю, в якій будете варити хаш. Складіть в неї підготовлені ніжки.

Крок - 1
02

Виберіть великі головки ріпчастої цибулі, очистіть його від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте його великими кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в каструлю до ніжок.

Крок - 2
03

Так само для цієї страви вам знадобиться нут, ще його називають турецьким горохом. Це бобова рослина, яка дуже багата рослинним білком. Нут можна вживати замість м'яса. Висипте потрібну кількість в каструлю.

Крок - 3
04

Візьміть цільну пшеницю, вона являє собою цільне зерно без оболонки. Цілісні пшеничні зерна - основа правильного здорового харчування. Промийте її в холодній воді кілька разів, зцідіть рідину. Так само відправте пшеницю в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Корінь імбиру очистіть від шкірки, помийте і подрібніть ножем на кухонній дошці. Так само можна натерти імбир за допомогою дрібної терки. Киньте його в каструлю.

Крок - 5
06

Тепер необхідно дістати часник і очистити його від лушпиння. Пропустіть його через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Надішліть подрібнений часник до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Відміряйте потрібну кількість рослинної олії і вилийте його в каструлю. Так само киньте куркуму і чорний мелений перець.

Крок - 7
08

Залийте вміст каструлі гарячою водою і посоліть за смаком. Поставте каструлю на вогонь. Якщо ви використовуєте скороварку, то закрийте каструлю кришкою і готуйте близько 30 хвилин. Завдяки герметичній кришці, всередині утворюється підвищений тиск, і їжа готується набагато швидше. Якщо ж ви готуєте хаш в звичайній каструлі, то варити доведеться не одну годину. До тих пір, поки м'якоть і хрящі не будуть легко відділятися від кісток. Подавати хаш з яловичини потрібно дуже гарячим. При подачі можна посипати нарубленою зеленню. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печиво Ведмедики - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Ведмедики 60 4 3 з 5 - детальніше -
Локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з креветками 50 5 3 з 5 - детальніше -
Ватрушка із сиром - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка із сиром 115 3 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів соєвий соус - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів соєвий соус 40 1 2 з 5 - детальніше -