Якщо вам набридли пісні і низькокалорійні страви, тоді рекомендуємо приготувати відому кавказьку страву - хаш. Це суп з яловичих ніжок. Дуже ситний, наваристий і смачний.
Для приготування хаша вам необхідні яловичі ніжки. Добре їх очистіть. Якщо є можливість, обпаліть їх на вогні. Уважно розгляньте наявність волосків. Поскобліть, ретельно помийте під проточною водою. Розрубайте на частини або розріжте ножем по суглобах. Далі яловичі ніжки потрібно вимочити в холодній воді, хоча б протягом декількох годин. Після цього ще раз ретельно помийте всі шматочки. Візьміть каструлю, в якій будете варити хаш. Складіть в неї підготовлені ніжки.
Виберіть великі головки ріпчастої цибулі, очистіть його від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте його великими кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в каструлю до ніжок.
Так само для цієї страви вам знадобиться нут, ще його називають турецьким горохом. Це бобова рослина, яка дуже багата рослинним білком. Нут можна вживати замість м'яса. Висипте потрібну кількість в каструлю.
Візьміть цільну пшеницю, вона являє собою цільне зерно без оболонки. Цілісні пшеничні зерна - основа правильного здорового харчування. Промийте її в холодній воді кілька разів, зцідіть рідину. Так само відправте пшеницю в каструлю до решти інгредієнтів.
Корінь імбиру очистіть від шкірки, помийте і подрібніть ножем на кухонній дошці. Так само можна натерти імбир за допомогою дрібної терки. Киньте його в каструлю.
Тепер необхідно дістати часник і очистити його від лушпиння. Пропустіть його через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Надішліть подрібнений часник до решти інгредієнтів.
Відміряйте потрібну кількість рослинної олії і вилийте його в каструлю. Так само киньте куркуму і чорний мелений перець.
Залийте вміст каструлі гарячою водою і посоліть за смаком. Поставте каструлю на вогонь. Якщо ви використовуєте скороварку, то закрийте каструлю кришкою і готуйте близько 30 хвилин. Завдяки герметичній кришці, всередині утворюється підвищений тиск, і їжа готується набагато швидше. Якщо ж ви готуєте хаш в звичайній каструлі, то варити доведеться не одну годину. До тих пір, поки м'якоть і хрящі не будуть легко відділятися від кісток. Подавати хаш з яловичини потрібно дуже гарячим. При подачі можна посипати нарубленою зеленню. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти