Укр
Рус
Харчо Перші страви Грузинська кухня

Харчо

( 4.9189 4 537 37 оцінок)

3210 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Харчо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо Ви ще не справжній гурман, значить, не пробували грузинську м'яснустраву - харчо. Нікому достеменно не відомо, коли вперше яловичина в соусі з волоських горіхів і вершкового пюре перетворилася в суп харчо. А сталося все це тому, що в м'ясну страву додали рис і тепер класичним рецептом харчо на Кавказі вважається страва, приготована з яловичини, горіхів і рису. Варіантів харчо безліч, але головна родзинка ароматного, ситного і наваристого супу, як втім, і в більшості грузинських стравах - знамениті приправи. Ми хочемо вам запропонувати рецепт правильного приготування смачного харчо в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Харчо" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На сьогоднішній день рецептів цієї страви безліч і в кожному з них використовується різне м'ясо, аж до курки. Але ми будемо дотримуватися класики і, звичайно ж, візьмемо яловичину. Яловичу грудку нарізаємо великими шматочками, не знімаючи з кісточки.

Крок - 1
02

Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно шаткуємо. Також подрібнюємо очищений часник.

Крок - 2
03

Рис, краще круглий, так як він краще розварюється, добре промиваємо під проточною водою.

Крок - 3
04

Ядра волоських горіхів викладаємо на деко з пергаментним папером і поміщаємо в духовку. Гартувати їх протягом 10 хвилин при температурі 150 градусів. Після цього горіхи перекладаємо в щільний поліетиленовий пакет і подрібнюємо в крихту за допомогою качалки.

Крок - 4
05

У велику каструлю вливаємо оливкову олію, викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості.

Крок - 5
06

Після того, як цибуля стане прозорою, додаємо половину часнику і пасеруємо ще хвилину. Потім збільшуємо вогонь і кладемо в каструлю яловичину. Готуємо, поки м'ясо не обсмажиться з усіх боків до утворення скоринки.

Крок - 6
07

Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо томатну пасту. Пасеруємо хвилин 10, помішуючи, щоб паста ні в якому разі не підгоріла.

Крок - 7
08

Після цього заливаємо вміст каструлі водою, можна підігрітою, щоб швидше закипіла, солимо до смаку. Варимо харчо при слабкому кипінні хвилин 40 або навіть годину, періодично помішуючи і знімаючи піну. За цей час м'ясо повинно вже стати м'яким.

Крок - 8
09

Тим часом подрібнюємо зелень. Тепер засипаємо в каструлю рис і варимо ще півгодини, перемішуючи, щоб рис не приставав до дна.

Крок - 9
10

Потім додаємо в каструлю волоські горіхи і соус ткемалі. Кидаємо часник, що залишився і подрібнені в ступці приправи. На цьому етапі пробуємо наше вариво на сіль і при необхідності, додаємо.

Крок - 10
11

Варимо ще протягом 10 хвилин і вимикаємо вогонь. Готовий ароматний і наваристий суп харчо розливаємо по тарілках, додаємо рубану зелень і зерна граната. Повірте, смак цієї ситної страви просто чудовий.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Цезар з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з куркою 30 2 3 з 5 - детальніше -
Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушкований з овочами 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Класична окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Класична окрошка 35 6 3 з 5 - детальніше -
Деруни класичні - покроковий рецепт, фото 1 Деруни класичні 45 5 3 з 5 - детальніше -
Булгур з куркою і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з куркою і овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -