Укр
Рус
thermomix thermomix
Харчо Перші страви Грузинська кухня

Харчо

60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Харчо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо Ви ще не справжній гурман, значить, не пробували грузинську м'яснустраву - харчо. Нікому достеменно не відомо, коли вперше яловичина в соусі з волоських горіхів і вершкового пюре перетворилася в суп харчо. А сталося все це тому, що в м'ясну страву додали рис і тепер класичним рецептом харчо на Кавказі вважається страва, приготована з яловичини, горіхів і рису. Варіантів харчо безліч, але головна родзинка ароматного, ситного і наваристого супу, як втім, і в більшості грузинських стравах - знамениті приправи. Ми хочемо вам запропонувати рецепт правильного приготування смачного харчо в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Вода 4 л.
  • Гранат 1/2 шт.
  • Оливкова олія 100 мл.
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л
  • Перець червоний чілі 1/4 ч.л
  • Паприка 1/2 ч.л
  • Хмелі-сунелі 1 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • М’ята 5 г.
  • Чебрець 5 г.
  • Базилік 20 г.
  • Кінза 50 г.
  • Волоський горіх 50 г.
  • Ткемалі 50 г.
  • Паста томат 100 зуб.
  • Часник 50 г.
  • Рис 100 г.
  • Цибуля 4 шт.
  • Яловичина 1.2 кг.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    На сьогоднішній день рецептів цієї страви безліч і в кожному з них використовується різне м'ясо, аж до курки. Але ми будемо дотримуватися класики і, звичайно ж, візьмемо яловичину. Яловичу грудку нарізаємо великими шматочками, не знімаючи з кісточки.

    Крок - 1
  2. 02

    Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно шаткуємо. Також подрібнюємо очищений часник.

    Крок - 2
  3. 03

    Рис, краще круглий, так як він краще розварюється, добре промиваємо під проточною водою.

    Крок - 3
  4. 04

    Ядра волоських горіхів викладаємо на деко з пергаментним папером і поміщаємо в духовку. Гартувати їх протягом 10 хвилин при температурі 150 градусів. Після цього горіхи перекладаємо в щільний поліетиленовий пакет і подрібнюємо в крихту за допомогою качалки.

    Крок - 4
  5. 05

    У велику каструлю вливаємо оливкову олію, викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості.

    Крок - 5
  6. 06

    Після того, як цибуля стане прозорою, додаємо половину часнику і пасеруємо ще хвилину. Потім збільшуємо вогонь і кладемо в каструлю яловичину. Готуємо, поки м'ясо не обсмажиться з усіх боків до утворення скоринки.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо томатну пасту. Пасеруємо хвилин 10, помішуючи, щоб паста ні в якому разі не підгоріла.

    Крок - 7
  8. 08

    Після цього заливаємо вміст каструлі водою, можна підігрітою, щоб швидше закипіла, солимо до смаку. Варимо харчо при слабкому кипінні хвилин 40 або навіть годину, періодично помішуючи і знімаючи піну. За цей час м'ясо повинно вже стати м'яким.

    Крок - 8
  9. 09

    Тим часом подрібнюємо зелень. Тепер засипаємо в каструлю рис і варимо ще півгодини, перемішуючи, щоб рис не приставав до дна.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім додаємо в каструлю волоські горіхи і соус ткемалі. Кидаємо часник, що залишився і подрібнені в ступці приправи. На цьому етапі пробуємо наше вариво на сіль і при необхідності, додаємо.

    Крок - 10
  11. 11

    Варимо ще протягом 10 хвилин і вимикаємо вогонь. Готовий ароматний і наваристий суп харчо розливаємо по тарілках, додаємо рубану зелень і зерна граната. Повірте, смак цієї ситної страви просто чудовий.

    Крок - 11

Оцінити рецепт