Витративши трохи часу, до обіду легко можна приготувати відмінний суп, родом з грузинської кухні. Мало того, що така їжа досить поживна, так вона ще має дуже витончений смак і незвичайний аромат. Ця гостра страва зі смаковими якостями супу - харчо по домашньому, яка готується легко, а гострота регулюється за своїми смаковими уподобаннями. До того ж, наш варіант злегка спрощений, що відрізняється від класики грузинської кухні. Якщо ви ще жодного разу не готували суп-харчо, наш рецепт вам обов'язково стане в нагоді, а готова страва просто зачарує вас з першої ж ложки.
Кожна господиня, любляча готувати, завжди має свій якийсь секрет в ту або іншу страву, а також свої власні рецепти. Тому варіантів нашої їжі чимало, проте нам хочеться запропонувати саме харчо по домашньому. Коли ви навчитеся готувати супи з розряду харчо, ваші близькі і друзі стануть шанувальниками грузинської вишуканості в кулінарії, особливо звичайно, любителі гострої їжі. Отже, давайте підготуємо продукти, а потім приступимо до процесу готування. Цибулину невеликого розміру очистимо від лушпиння, обполоснемо водою і нашаткуємо невеликими скибочками.
Морквину теж чистимо, миємо, нарізаємо дрібними кубиками. Тепер нарізані овочі перекладаємо в каструлю, доливаємо рослинне масло і трохи води. Ставимо каструлю на плиту, накриваємо кришкою і готуємо до м'якості моркви.
Після цього знімаємо кришку, перемішуємо моркву з цибулею і додаємо соус ткемалі. Ще раз добре перемішуємо і готуємо до м'якості овочів.
Тепер вливаємо в каструлю м'ясний бульйон, хоча цілком можна обійтися і овочевим або навіть просто водою, і доводимо вміст до кипіння.
Після цього кидаємо в бульйон з овочами заздалегідь відварене і нарізане скибочками м'ясо. Можна, звичайно, використовувати і сире м'ясо, але тоді варити його доведеться набагато довше.
Трохи кип'ятимо всі інгредієнти, після чого додаємо в каструлю промитий рис і соус ткемалі. Якщо ви не любите надто кислу їжу, соусу можна додавати набагато менше. Потім ми з вами нашу їжу солимо, додаємо мелений перець і гострий чилі. Також, при бажанні можна обійтися без гострого перцю.
Варимо суп харчо до готовності, періодично помішуючи. В кінці приготування додаємо в каструлю нашатковану зелень петрушки, перемішавши, кип'ятимо буквально пару хвилин і наш харчо по домашньому готовий. Насолоджуйтесь і готуйте частіше.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти