Укр
Рус
Харчо Перші страви Грузинська кухня

Харчо по домашньому

( 4.8750 4 524 24 оцінки)

3685 - переглядів
180 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Харчо по домашньому - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Витративши трохи часу, до обіду легко можна приготувати відмінний суп, родом з грузинської кухні. Мало того, що така їжа досить поживна, так вона ще має дуже витончений смак і незвичайний аромат. Ця гостра страва зі смаковими якостями супу - харчо по домашньому, яка готується легко, а гострота регулюється за своїми смаковими уподобаннями. До того ж, наш варіант злегка спрощений, що відрізняється від класики грузинської кухні. Якщо ви ще жодного разу не готували суп-харчо, наш рецепт вам обов'язково стане в нагоді, а готова страва просто зачарує вас з першої ж ложки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Харчо по домашньому" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири5.3 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Кожна господиня, любляча готувати, завжди має свій якийсь секрет в ту або іншу страву, а також свої власні рецепти. Тому варіантів нашої їжі чимало, проте нам хочеться запропонувати саме харчо по домашньому. Коли ви навчитеся готувати супи з розряду харчо, ваші близькі і друзі стануть шанувальниками грузинської вишуканості в кулінарії, особливо звичайно, любителі гострої їжі. Отже, давайте підготуємо продукти, а потім приступимо до процесу готування. Цибулину невеликого розміру очистимо від лушпиння, обполоснемо водою і нашаткуємо невеликими скибочками.

Крок - 1
02

Морквину теж чистимо, миємо, нарізаємо дрібними кубиками. Тепер нарізані овочі перекладаємо в каструлю, доливаємо рослинне масло і трохи води. Ставимо каструлю на плиту, накриваємо кришкою і готуємо до м'якості моркви.

Крок - 2
03

Після цього знімаємо кришку, перемішуємо моркву з цибулею і додаємо соус ткемалі. Ще раз добре перемішуємо і готуємо до м'якості овочів.

Крок - 3
04

Тепер вливаємо в каструлю м'ясний бульйон, хоча цілком можна обійтися і овочевим або навіть просто водою, і доводимо вміст до кипіння.

Крок - 4
05

Після цього кидаємо в бульйон з овочами заздалегідь відварене і нарізане скибочками м'ясо. Можна, звичайно, використовувати і сире м'ясо, але тоді варити його доведеться набагато довше.

Крок - 5
06

Трохи кип'ятимо всі інгредієнти, після чого додаємо в каструлю промитий рис і соус ткемалі. Якщо ви не любите надто кислу їжу, соусу можна додавати набагато менше. Потім ми з вами нашу їжу солимо, додаємо мелений перець і гострий чилі. Також, при бажанні можна обійтися без гострого перцю.

Крок - 6
07

Варимо суп харчо до готовності, періодично помішуючи. В кінці приготування додаємо в каструлю нашатковану зелень петрушки, перемішавши, кип'ятимо буквально пару хвилин і наш харчо по домашньому готовий. Насолоджуйтесь і готуйте частіше.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Піца 4 сири - покроковий рецепт, фото 1 Піца 4 сири 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мариновані кабачки - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки 50 1 2 з 5 - детальніше -
Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Глазур для кексів - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для кексів 45 1 3 з 5 - детальніше -