Укр
Рус
Ханум Другі страви Азербайджанська кухня

Ханум

( 4.8919 4 537 37 оцінок)

3294 - переглядів
120 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Ханум - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В пароварці, В скороварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Найяскравішим представником східної кухні є така чудова страва, як ханум. Він являє собою м'ясний рулет, приготований на пару. Часто кажуть, що ханум дуже схожий на манти і часто його готують, коли лінуються ліпити кожну окремо. Але все ж це інша страва. Ханум стане прикрасою сімейної вечері, послужить частуванням для гостей. Готується така страва досить швидко і нескладно, тому ви обов'язково візьмете ханум на озброєння і він стане одним з найулюбленіших страв не тільки для ваших домочадців, а й для вас за простоту в приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ханум" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири12.8 гр.
  • Вуглеводи16.6 гр.
  • Калорії222 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Це дуже смачна і ситна страва, яка має велику кількість рецептів приготування, адже можна скільки завгодно експериментувати з начинками в пошуках свого ідеального смаку. Принцип приготування ханума простий: готуємо начинку, тісто, потім об'єднуємо їх і доводимо до готовності. Тісто для ханума звичайне пельменне. Для його приготування в глибоку ємність розбиваємо куряче яйце, вливаємо склянку води. Вода повинна бути трохи тепленька.

Крок - 1
02

Також додаємо трохи солі і збиваємо все це виделкою або вінчиком до однорідності. Потім починаємо додавати борошно. Вводимо його поступово, щоб було легше замішувати тісто. Спочатку расколочуємо тісто ложкою або вінчиком, а потім вимішуємо його руками. У нас повинно вийти еластичне тісто, некруте, але досить густе, яке відмінно тримає форму.

Крок - 2
03

Комок тіста складаємо в миску, накриваємо кухонним рушником або ж загортаємо в харчову плівку і залишаємо тісто трохи відпочити. Достатньо півгодини.

Крок - 3
04

Поки тісто доходить, займемося приготуванням начинки. Ми підемо по класичному шляху і зупинимо свій вибір на м'ясний. В даному випадку використовуємо свинину. М'ясо ми миємо, підсушуємо паперовими рушниками, а потім дрібно нарізаємо. При бажанні можна просто використовувати фарш.

Крок - 4
05

Також в начинку додаємо картоплю. Картоплю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Потім подрібнюємо цибулю. Все це відправляємо до м'яса, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо. Начинка для ханума готова.

Крок - 5
06

Тепер переходимо до наступного етапу. Посипаємо борошном робочу поверхню, викладаємо тісто, ділимо його на дві частини, а потім розгортаємо кожну в тонкий корж. Вважається, що чим тонше розкачати тісто, тим вдаліше вийде ханум.

Крок - 6
07

Починаємо формувати наш рулетик. Для цього спочатку змащуємо корж рослинним маслом, а потім викладаємо начинку. Краї залишаємо без начинки. Після цього акуратно загортаємо корж, а краї защипуємо. З приготованого тіста і начинки у нас вийде два рулети.

Крок - 7
08

Далі переходимо до завершального етапу нашого приготування. Якщо у вас є пароварка або мультиварка з програмою «Приготування на пару» - це просто чудово. Форму теж краще змастити олією. Потім викладаємо рулет і ставимо готуватися на 40 хвилин. Якщо пароварки у вас немає, тоді використовуємо старий спосіб: або використовуємо марлю, або ж решітку.

Крок - 8
09

Отже, готовий ханум акуратно дістаємо і викладаємо на тарілку. Звичайно ж така страва більш виграшно виглядає з яким-небудь соусом. Рекомендуємо дотримуватися цього принципу і використовувати будь-який соус, який подобається вам найбільше. Сам ханум можна при бажанні змастити вершковим маслом, посипати свіжою зеленню. Така страва, як ханум, дуже смачна, ситна і досить оригінальна. Готується просто, швидко, а виходить просто чудово.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в вершковому соусі 55 5 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт багатошаровий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт багатошаровий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Горохове пюре в каструлі - покроковий рецепт, фото 1 Горохове пюре в каструлі 45 3 3 з 5 - детальніше -