Найяскравішим представником східної кухні є така чудова страва, як ханум. Він являє собою м'ясний рулет, приготований на пару. Часто кажуть, що ханум дуже схожий на манти і часто його готують, коли лінуються ліпити кожну окремо. Але все ж це інша страва. Ханум стане прикрасою сімейної вечері, послужить частуванням для гостей. Готується така страва досить швидко і нескладно, тому ви обов'язково візьмете ханум на озброєння і він стане одним з найулюбленіших страв не тільки для ваших домочадців, а й для вас за простоту в приготуванні.
Це дуже смачна і ситна страва, яка має велику кількість рецептів приготування, адже можна скільки завгодно експериментувати з начинками в пошуках свого ідеального смаку. Принцип приготування ханума простий: готуємо начинку, тісто, потім об'єднуємо їх і доводимо до готовності. Тісто для ханума звичайне пельменне. Для його приготування в глибоку ємність розбиваємо куряче яйце, вливаємо склянку води. Вода повинна бути трохи тепленька.
Також додаємо трохи солі і збиваємо все це виделкою або вінчиком до однорідності. Потім починаємо додавати борошно. Вводимо його поступово, щоб було легше замішувати тісто. Спочатку расколочуємо тісто ложкою або вінчиком, а потім вимішуємо його руками. У нас повинно вийти еластичне тісто, некруте, але досить густе, яке відмінно тримає форму.
Комок тіста складаємо в миску, накриваємо кухонним рушником або ж загортаємо в харчову плівку і залишаємо тісто трохи відпочити. Достатньо півгодини.
Поки тісто доходить, займемося приготуванням начинки. Ми підемо по класичному шляху і зупинимо свій вибір на м'ясний. В даному випадку використовуємо свинину. М'ясо ми миємо, підсушуємо паперовими рушниками, а потім дрібно нарізаємо. При бажанні можна просто використовувати фарш.
Також в начинку додаємо картоплю. Картоплю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Потім подрібнюємо цибулю. Все це відправляємо до м'яса, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо. Начинка для ханума готова.
Тепер переходимо до наступного етапу. Посипаємо борошном робочу поверхню, викладаємо тісто, ділимо його на дві частини, а потім розгортаємо кожну в тонкий корж. Вважається, що чим тонше розкачати тісто, тим вдаліше вийде ханум.
Починаємо формувати наш рулетик. Для цього спочатку змащуємо корж рослинним маслом, а потім викладаємо начинку. Краї залишаємо без начинки. Після цього акуратно загортаємо корж, а краї защипуємо. З приготованого тіста і начинки у нас вийде два рулети.
Далі переходимо до завершального етапу нашого приготування. Якщо у вас є пароварка або мультиварка з програмою «Приготування на пару» - це просто чудово. Форму теж краще змастити олією. Потім викладаємо рулет і ставимо готуватися на 40 хвилин. Якщо пароварки у вас немає, тоді використовуємо старий спосіб: або використовуємо марлю, або ж решітку.
Отже, готовий ханум акуратно дістаємо і викладаємо на тарілку. Звичайно ж така страва більш виграшно виглядає з яким-небудь соусом. Рекомендуємо дотримуватися цього принципу і використовувати будь-який соус, який подобається вам найбільше. Сам ханум можна при бажанні змастити вершковим маслом, посипати свіжою зеленню. Така страва, як ханум, дуже смачна, ситна і досить оригінальна. Готується просто, швидко, а виходить просто чудово.
Випадкові рецепти