Знамениті східні ласощі, які знайомі кожному з дитинства, - халва - це чудова солодкість, яка плюс до всього має ще й корисні властивості, оскільки багата на вітамін Е, фосфор і багато інших мінералів. Приготувати халву в домашніх умовах - завдання просте і невигадливе, а результат викличе захоплення і у діточок, і дорослих членів сім'ї, неодмінно сподобається гостям і порадує вас. Існує величезна кількість рецептів приготування халви, які відрізняються оригінальними поєднаннями продуктів, але в результаті виходить прекрасний десерт. Ми підготували для вас простий рецепт приготування смачної халви в домашніх умовах, який ви обов'язково оціните.
Процес приготування цього східного лакомства настільки простий і невигадливий, що ви здивуєтеся, як за лічені хвилини можна приготувати таку смакоту. Але це дійсно так. Отже, в даному рецепті ми розповімо вам, як створити на своїй кухні іранський варіант халви, в основі якої насіння соняшнику. Також слід зазначити, що в цьому варіанті халви ми обійдемося без борошна. Для початку очищені насіння висипаємо на сковорідку і ставимо на вогонь, щоб трохи підсмажити. На невеликому вогні, періодично помішуючи, готуємо насіння хвилини 2-3, щоб вони підсушились і почали видавати свій незрівнянний аромат.
Після цього знімаємо їх з вогню і пересипаємо в чашу блендера, за допомогою якого подрібнюємо їх. В цьому випадку не потрібно молоти насіння в порошок, краще, щоб залишалися шматочки.
Подрібнені насіння помістимо в глибоку ємність, сюди ж додаємо цукрову пудру і перемішуємо сухі компоненти до однорідності.
Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо ванільний екстракт. Це все інгредієнти, які ми використовуємо для приготування халви за цим рецептом. Гарненько вимішуємо вміст, щоб маса стала однорідною.
Далі беремо якусь ємність, наприклад прямокутний судок. Застеляємо його харчовою плівкою і викладаємо нашу суміш. Акуратно розрівнюємо лопаткою, трохи утрамбовуючи.
Тепер накриваємо харчовою плівкою і відправляємо нашу халву в холодильник години на три. За цей час маса відмінно схопиться, застигне і придбає потрібну консистенцію, характерну для халви.
Перед подачею наріжте ласощі шматочками. Такий простий рецепт, в якому мінімум інгредієнтів і зусиль, зате максимум смаку та насолоди. Радуйте своїх домочадців такими чудовими солодощами, використавши наші рецепти приготування. Смачна, ароматна, ніжна, апетитна і ситна халва, приготована власними руками - відмінний варіант для сімейного чаювання і частування для гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти