Укр
Рус
Халва Десерти Українська кухня

Халва

( 4.9375 4 532 32 оцінки)

2723 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Халва - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Американська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Знамениті східні ласощі, які знайомі кожному з дитинства, - халва - це чудова солодкість, яка плюс до всього має ще й корисні властивості, оскільки багата на вітамін Е, фосфор і багато інших мінералів. Приготувати халву в домашніх умовах - завдання просте і невигадливе, а результат викличе захоплення і у діточок, і дорослих членів сім'ї, неодмінно сподобається гостям і порадує вас. Існує величезна кількість рецептів приготування халви, які відрізняються оригінальними поєднаннями продуктів, але в результаті виходить прекрасний десерт. Ми підготували для вас простий рецепт приготування смачної халви в домашніх умовах, який ви обов'язково оціните.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири30.9 гр.
  • Вуглеводи46.2 гр.
  • Калорії501 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування цього східного лакомства настільки простий і невигадливий, що ви здивуєтеся, як за лічені хвилини можна приготувати таку смакоту. Але це дійсно так. Отже, в даному рецепті ми розповімо вам, як створити на своїй кухні іранський варіант халви, в основі якої насіння соняшнику. Також слід зазначити, що в цьому варіанті халви ми обійдемося без борошна. Для початку очищені насіння висипаємо на сковорідку і ставимо на вогонь, щоб трохи підсмажити. На невеликому вогні, періодично помішуючи, готуємо насіння хвилини 2-3, щоб вони підсушились і почали видавати свій незрівнянний аромат.

Крок - 1
02

Після цього знімаємо їх з вогню і пересипаємо в чашу блендера, за допомогою якого подрібнюємо їх. В цьому випадку не потрібно молоти насіння в порошок, краще, щоб залишалися шматочки.

Крок - 2
03

Подрібнені насіння помістимо в глибоку ємність, сюди ж додаємо цукрову пудру і перемішуємо сухі компоненти до однорідності.

Крок - 3
04

Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо ванільний екстракт. Це все інгредієнти, які ми використовуємо для приготування халви за цим рецептом. Гарненько вимішуємо вміст, щоб маса стала однорідною.

Крок - 4
05

Далі беремо якусь ємність, наприклад прямокутний судок. Застеляємо його харчовою плівкою і викладаємо нашу суміш. Акуратно розрівнюємо лопаткою, трохи утрамбовуючи.

Крок - 5
06

Тепер накриваємо харчовою плівкою і відправляємо нашу халву в холодильник години на три. За цей час маса відмінно схопиться, застигне і придбає потрібну консистенцію, характерну для халви.

Крок - 6
07

Перед подачею наріжте ласощі шматочками. Такий простий рецепт, в якому мінімум інгредієнтів і зусиль, зате максимум смаку та насолоди. Радуйте своїх домочадців такими чудовими солодощами, використавши наші рецепти приготування. Смачна, ароматна, ніжна, апетитна і ситна халва, приготована власними руками - відмінний варіант для сімейного чаювання і частування для гостей.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані 35 3 2 з 5 - детальніше -
Соковиті відбивні з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Соковиті відбивні з яловичини 45 3 3 з 5 - детальніше -
?>